Jornada per a l'alimentació ecològica i de proximitat a les cases de colònies i albergs de Catalunya

Foto: Alicia Monterroso.

Les instal·lacions de la Cooperativa d’Artesa de Segre acolliran, el dimarts 25 de gener, una jornada dedicada a l’alimentació ecològica i de proximitat.

L’objectiu de l’activitat, organitzada pel Grup SERHS Distribució d’alimentació conjuntament amb l’ACCAC (Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya), és crear un punt de confluència d’experiències amb noves idees per avançar en l’elaboració de menús més saludables i sostenibles.

Aquest aprenentatge comú entre tots els actors participants ha d’afavorir un canvi en el model actual de gestió dels menjadors, més transparent i compromès amb la salut de les persones i el medi ambient. La jornada comptarà amb dues parts diferenciades: un bloc de ponències i un dinar ecològic.

Bloc de ponències

Durant el matí, es duran a terme un seguit de xerrades per posar en context els assistents, conscienciar sobre la sostenibilitat en les cuines destinades a l’alimentació infantil i juvenil i donar a conèixer nous productes i partners amb els quals SERHS ja ha començat a treballar, amb la voluntat d’incorporar els productes de proximitat i ECO a la seva oferta comercial. En aquest primer bloc hi intervindran:

  • Ramon Pons, director comercial d’Hort del Silenci (marca d’alimentació ecològica de la Cooperativa d’Artesa de Segre)
  • Diana Reinoso, sociòloga especialitzada en Medi Ambient a “Te lo sirvo verde” (consultoria de restauració sostenible)
  • Grup SERHS Distribució, presentació de les novetats ecològiques i sostenibles

Dinar ecològic i de proximitat amb productes cultivats a les terres de Lleida

D’altra banda, la jornada també contempla un dinar ecològic que elaborarà el xef Sergi de Meià (estrella Michelin i president de l’Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica) amb aliments ecològics d’Hort del Silenci, basat en llegums i pasta alimentària feta amb cereals antics (recuperació de llavors tradicionals en camps propis i de proximitat, cultivats amb pràctiques agrícoles sostenibles).

Els postres de l’àpat aniran a càrrec de Torrons i Mel Alemany, que recentment ha presentat un torró elaborat amb la seva mel i cigrons d’Hort del Silenci. La creació d’aquest dolç, que també ha estat obra del xef Sergi de Meià, ha estat a partir de la recreació i recuperació d’una recepta de la cuina medieval catalana.

Tan Sergi de Meià com Torrons i Mels Alemany, que estaran presents a la Jornada, estan arrelats a la Noguera, comarca on s’ubica la Cooperativa d’Artesa de Segre. Per tant, es tracta d’unir coneixements gastronòmics i territori, potenciant la proximitat i l’alimentació saludable.