Joves de Tàrrega dissenyen un adhesiu per fer visibles els problemes d'accessibilitat dels carrers

Foto: Associació Alba.

A partir d'avui als carrers de Tàrrega s'hi poden trobar enganxats adhesius vermells en forma triangular i amb la frase "Trenquem barreres". Forma part d'una iniciativa que han impulsat el grup de joves de l'Associació Alba i les alumnes del Cicle de Grau Mig d'Atenció a persones amb dependència de l'Escola Vedruna de Tàrrega amb l'objectiu de fer visibles els problemes d'accessibilitat que té la ciutat.

Els joves van reunir-se fa unes setmanes per dissenyar conjuntament aquest adhesiu i ahir van sortir al carrer amb cadires de rodes per identificar, per ells i elles mateixes, les dificultats que tenen per moure's per la ciutat les persones amb mobilitat reduïda.

En només dues hores van detectar més de 60 punts crítics a la via pública: voreres sense rampes, forats al mig del carrer o fanals que impedeixen el pas d'una cadira de rodes, etc. Tots ells els van identificar amb l'adhesiu creat per ells i elles mateixes.

Tots aquests punts conflictius els han recollit en un document amb la voluntat de plasmar-los en un mapa digital i online que faran arribar a l'alcaldessa i als membres de l'Ajuntament de Tàrrega per reclamar que es facin les millores pertinents. 

Els joves demanen la col.laboració de la ciutadania per detectar nous punts i conviden a tothom a fer una foto del problema i compartir-ho a les xarxes etiquetant a l'@associacioalba i el hashtag del projecte #trenquembarreres D'aquesta manera podran afegir-los al mapa digital.

Aquesta no és la primera vegada que Alba i Vedruna fan un projecte conjunt en aquesta línia. L'any passat van fer un treball per analitzar els problemes d'accessibilitat dels edificis públics de l'Ajuntament i van acabar passant també al consistori targarí un informe per demanar-ne les millores.