Juneda estrenarà estació d'autobusos l'estiu del 2023

Foto: Departament de Polítiques Digitals i Territori

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, i l'alcalde de Juneda, Antoni Villas, han signat el conveni per a la construcció i manteniment de la nova estació d'autobusos del municipi. La nova parada millorarà la prestació dels serveis d'autobús i la comoditat dels usuaris, de manera que afavorirà l'ús del transport públic.

Es preveu que les obres, amb una inversió de 515.000 euros, es licitin aquest estiu i l'estació entri en funcionament l'estiu del 2023. La nova estació, que disposarà de marquesina i tindrà capacitat per a dos autobusos, s'ubicarà en uns terrenys al carrer d'Anselm Clavé i substituirà les actuals parades situades al carrer Prat de la Riba.

L'estació prevista constarà d'una zona per a la circulació i unes andanes amb capacitat per a dos autobusos i d'una marquesina-edicle per al confort dels usuaris. L'edicle disposarà d'una sala d'espera vidriada que protegirà de les inclemències meteorològiques.

Per a la zona d’andanes es preveu una marquesina formada per dues lloses a alçades diferents que cobreixen la zona d'espera exterior per un costat i l'accés als autobusos, per l'altre.

El projecte inclou també la urbanització superficial del tram d'un nou carrer lateral, necessari perquè els autobusos puguin maniobrar. Aquesta actuació abasta una superfície de 1.300 m².

Segons el conveni que s'ha formalitzat aquest dijous, la Generalitat impulsarà, finançarà i executarà les obres i l'Ajuntament cedirà el terreny i serà l'encarregat de mantenir la instal·lació.