Junts registra una moció al Senat per reclamar l’arranjament de l’A-2 a les Terres de Lleida

La senadora de Junts al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Mayte Rivero ha registrat aquesta setmana una moció al senat, de la mà del també senador de Junts Josep Lluís Cleries, amb l’objectiu de reclamar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) del Govern espanyol que emprengui solucions urgents per millorar aquesta via, atès el perill que suposa per a la circulació de vehicles.

Per als senadors de Junts per Catalunya, aquesta situació “és una prova més que la inversió pressupostada i executada per l'estat espanyol a les infraestructures de mobilitat de la seva titularitat a Catalunya és insuficient”. I, en aquest sentit, alerten que “aquestes mancances encara són més agreujades en alguns territoris de Catalunya, com són les Terres de Ponent”.

En la moció, Rivero i Cleries alerten que la manca de manteniment i arranjament del ferm de la calçada de l'autovia A-2 per part del MITMA ha comportat que, amb el pas del temps, molts trams del traçat d'aquesta autovia estiguin “perillosament erosionats i deteriorats, d'una manera fàcilment identificable visualment”. Així, lamenten el fet que no s’hagin dut a terme obres substancials de rehabilitació del paviment, sinó “només rehabilitacions concretes dels esvorancs i de les fissures, amb tècniques ràpides i rudimentàries que no permeten que la via mantingui una bona planimetria”.

D’aquesta manera, els senadors de Junts alerten que el mal estat de la via “fa que els conductors dels vehicles i camions que hi circulen es vegin obligats a realitzar maniobres inadequades i perilloses per a la circulació, per tal d'evitar el carril dret de l'autovia, que és on es troben la majoria dels esvorancs i on el ferm està més deteriorat; de manera que la circulació regular resulta molt difícil i perillosa”.

Rivero i Cleries també denuncien que, a tot aquest deteriorament s'hi sumen el desgast i els desperfectes de les barreres de seguretat dels costats de la via, per on acaben passant animals que intenten travessar-la, amb el consegüent perill d'ocasionar també greus accidents de circulació, tant per les maniobres brusques i sobtades dels conductors en intentar esquivar-los, com pels xocs i accidents que s'acaben produint, sobretot en horari nocturn o en situacions meteorològiques adverses que afecten de manera especial a la conducció, com és la boira o les fortes pluges.