La 10a Cursa de la Dona d'Agramunt recupera el format habitual i arriba als 800 inscrits

Foto: Presentació de la 10a Cursa de la Dona d’Agramunt amb l’alcaldessa d’Agramunt Sílvia Fernàndez, el regidor d’esports Josep Maria Carrera i la regidora d’igualtat, Amanda Cardona | Ajuntament d'Agramunt.

Agramunt celebrarà aquest diumenge 13 de març una nova edició de la Cursa de la Dona d’Agramunt que enguany celebrarà els seus deu anys. La cursa està organitzada per les regidories d’Igualtat i Esports de l’Ajuntament d’Agramunt i compta amb la col·laboració d’entitats locals i un gran nombre d’empreses i negocis que han volgut sumar-se a la cursa.

Després de l’aturada obligatòria l’any passat per la Covid-19, enguany es recupera el format habitual de la prova de forma presencial. No obstant això, i a causa de l’afluència de participació i per evitar aglomeracions a la sortida, l’organització de la cursa ha establert dues sortides diferents. A les 10.45 h del matí es donarà el tret de sortida a tots els participants inscrits a la cursa de 8 km; i entre les 11 i les 11.30 h es demanarà que surtin les persones inscrites a la cursa-caminada de 6 km i que en la mesura del possible es faci d’una forma esglaonada per evitar les aglomeracions al punt de sortida de la plaça.

En aquest moment, les previsions d’inscrits que havia fet l’organització de la cursa sobre els 800 participants, estan a punt d’esgotar-se. Com que ja s’han esgotat les samarretes, s’ha decidit reduir el preu d’inscripció a 4 € i així la gent es pot continuar apuntant i participar de la iniciativa, això sí, sense dret a samarreta.

Tot i complir deu anys, la cursa-caminada manté les mateixes característiques de la primera edició: la prova continua sent no competitiva i està oberta a tothom, tant dones com homes. A més, des de l’edició del 2014 aposta per la solidaritat, per això, en aquesta edició també es donarà 1 € de cada inscripció a l’Associació Catalunya Contra el Càncer. Al llarg de totes les edicions, la cursa ha donat més de 5.000 € a aquesta entitat que lluita per aquesta malaltia.

Els 800 inscrits a la prova, tindran avituallament a l’arribada, la bossa del corredor i a més entraran al sorteig d’obsequis que han donat empreses i negocis col·laboradors.