La 149a Fira de Sant Josep tanca amb 138.000 visitants i el 70% d’expositors que repetiran l’edició vinent

Foto: Marina Rúbies.

El 70% dels expositors que van participar la 149a Fira de Sant Josep de Mollerussa tornaran l’edició vinent, segons es desprèn a les enquestes de satisfacció realitzades per Fira de Mollerussa als expositors del certamen. L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de l’ens firal, Marc Solsona, va fer públiques les dades en la roda de premsa de cloenda, el diumenge a la tarda.

En un balanç positiu, que suposa un apropament a les xifres anteriors a la pandèmia, l’alcalde ha remarcat que un 53% dels expositors de la Fira fa més de 10 anys que repeteixen i això mostra compromís i fidelitat amb el certamen. També va recordar que l’any vinent serà una edició especial pel 150è aniversari.

Una de les dades destacades també pel president de l’ens firal fou la satisfacció dels expositors, que aquest any indica com un 50% dels expositors han vist cobertes les seves expectatives i un 5% fins i tot ha superat el volum de negoci que pensaven generar.

D’altra banda, Solsona va remarcar que la xifra de 138.000 visitants s’acosta a les xifres d’abans de la pandèmia; ja que el juny de l’any passat van ser de 74.000, i que això ha fet que tant l’ambient com l’activitat comercial a Mollerussa aquests dies siguin molt bons.

Pel que fa a la part més professional de la Fira, el programa de Jornades Tècniques, en aquesta edició ha recuperat la presencialitat i ha comptat amb set jornades en les quals han participat 450 persones.

La cloenda del certamen, que va tenir lloc aquest diumenge a la tarda, va estar presidida per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, qui va qualificar la Fira de Sant Josep com un dels certàmens més importants del país i de l’Estat. També va incidir en el paper de la Fira “no només com un lloc per fer-hi transaccions econòmiques sinó com un espai de trobada en un context que ja era molt difícil abans de la invasió d’Ucraïna”. Va afegir, en referència a la necessitat d’una sobirania alimentària, que “entre tots hem de ser capaços de trobar oportunitats en aquesta situació d’incertesa, per crear un punt d’inflexió”.