La 3a Mostra Gastronòmica de Bellaguarda rep prop d'un miler de visitants

Foto: Diputació de Lleida.

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la 3a Mostra Gastronòmica de l’Oli i la Tòfona de Bellaguarda, certamen que ha rebut prop d’un miler de visitants.

L’acte inaugural de la mostra es va dur a terme a la Sala Polivalent i va comptar amb la presència d’Olegari Alberich, alcalde de Bellaguarda; Carlos Ballesté, president de la Cooperativa del Camp de Bellaguarda; Jaume Setó, president del Consell Comarcal de les Garrigues; Anna Feliu, diputada al Parlament de Catalunya; i Mario Urrea, president de Micropobles de Catalunya, a més de la resta de la corporació municipal.

En acabar, van efectuar una visita pels diferents espais de la Mostra; com ara l’Espai Mercat, amb parades de productes de proximitat, l’Espai Infantil, amb un taller d’elaboració d’allioli. També la partida Capdevila, on s’ha fet una demostració de gossos tofoners, i l’Obrador Agroalimentari Garrigues Altes, que va acollir un Show Cooking de l’oli i la tòfona.

A banda dels seus dos productes estrella, l’oli i la tòfona, la Mostra Gastronòmica també va dedicar la seva atenció a productes de proximitat i a la cuina. Així, les activitats va incloure un esmorzar de brasa a la Cooperativa, la visita a les instal·lacions del molí, tasts d’oli, degustacions, venda de productes i aliments de proximitat, etc.

També van destacar com ara la Presentació dels valors de l’oli en la gastronomia, a càrrec de la nutricionista Isabel Escuer; un show cooking d’oli, a càrrec del xef d'El Grillat; el Trencaclosques gastronòmic amb Miquel Sala; i un altre de tòfona, a càrrec del xef executiu de Quokka Torregrossa i assessor gastronòmic, Albert Capdevila. A més, i com en edicions anteriors, es va dur a terme una aproximació al cultiu de la tòfona i s’ha presentat l’oli d’oliva verge extra de Bellaguarda.