La 4a Marxa les Borges-Riu Set proposa quatre noves caminades per territori garriguenc

Foto: Diputació de Lleida.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la 4a Marxa les Borges-Riu Set, una nova proposta de caminades de resistència que se celebrarà el diumenge 20 de març i que, en quatre recorreguts i distàncies diferents, passarà per alguns dels punts més emblemàtics de la comarca.

La Marxa Borges-Riu Set, la més llarga, de 56 quilòmetres i puntuable amb 19 punts per al Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) discorre, principalment, per corriols de les Garrigues. Aquesta és una de les grans novetats d’aquesta edició.

Així ho ha manifestat Ramon Not, membre de l'organització, que ha explicat que “hem eliminat, pràcticament, pistes i camins amples per donar pas a corriols, així el participant tindrà un contacte més estret amb el paisatge”. També ha destacat que es passarà “pels tossals més importants de la comarca, com són els Marquesos, de 665 metres; el Xiveta, de 632 metres; els Bessons, de 594, i el Tossal de Sant Blai, de 608, que enguany s’incorpora com una de les novetats”.

Amb sortida, a les 7 h del matí, i arribada des del pavelló de l’Oli de les Borges Blanques, compta amb un desnivell positiu de 1.661 metres i un desnivell acumulat de 3.322 metres.

Els participants també gaudiran del paisatge típicament de secà a la Marxa de les Comes, de 46 quilòmetres, la gran novetat d’aquesta edició. El recorregut els farà passar per alguns dels punts més emblemàtics del nord i el centre de les Garrigues, segons ha explicat David Modrego, també membre de l'organització. Compta amb un desnivell positiu de 1.250 metres i un d’acumulat de 2.510 metres, i és considerat de dificultat baixa-mitjana.

Com ja és tradicional, els organitzadors de la Marxa les Borges-Riu Set, el Centre Excursionista Borges-Garrigues, proposen altres dos recorreguts, amb menys quilometratge, per tal que tothom, sigui quina sigui la seva preparació física, pugui gaudir del paisatge. En aquest sentit, organitzen la Caminada de la Bassa de la Torre, de 16 quilòmetres, i la Caminada per la Serra de Bessons, de 24,5 quilòmetres. Les dues tindran la sortida a les 8.30 hores.

Segons els organitzadors, s’espera la inscripció d’uns 300 participants, repartits proporcionalment entre les dues marxes i les dues caminades. Hi haurà zones d’avituallament per als participants. Per als que s’inscriguin a la més llarga, disposaran de vuit punts del recorregut on agafar forces. Per a més informació, es pot consultar el web.