La 6a edició de la Cursa de Sant Blai comptarà amb 600 atletes al Palau d'Anglesola

Foto: Ajuntament del Palau d'Anglesola.

El calendari atlètic marca una cita al Palau d’Anglesola pel diumenge 30 de gener. La cursa que pren el nom del patró del poble, sant Blai, se celebra just abans de la Festa Major d’aquesta vila.

La 6a edició comptarà amb 600 atletes, que poden recórrer el circuit de 5 km o el de 10. La sortida i arribada serà a l’avinguda Sant Roc, un eix arbrat emblemàtic del municipi. A les 10.00 h tindrà lloc el tret de sortida i l’entrega de premis es preveu cap a les 11.30 h. Tots els actes estan previstos a l’exterior per ser curosos amb les distàncies i totes les mesures de prevenció.

Marc Solé i Gaset, coordinador de la Cursa de Sant Blai va explicar en la presentació de l'acte que “valorem molt positivament haver arribat als 600 atletes, en el moment de pandèmia que tenim". La novetat d’aquesta edició és que el circuit és tot urbà, transcórrer pel mig del poble. Això permet uns quants trams en què els corredors es creuen entre ells i això fomentarà l’animació entre ells. La particularitat de la cursa del Palau d’Anglesola és que és molt plana i, per tant, molt ràpida, i això permet que sigui una cursa ideal per superar-se i assolir el millor temps personal. El coordinador va afegir que "no ens volem oblidar del grup Incluyendo Sonrisas, una associació que ens acompanya cada any afegint somriures i inclusió a la cursa i que permet que una bona colla d’atletes puguin fer el traçat amb cadires de rodes”.

Lourdes Ravetllat i Pons, representant territorial d’Esports a Lleida també va manifestar que “és més necessari que mai tornar a fer pràctica esportiva. Sant Blai és una cursa on hi cap tothom, oberta a tothom, amb un clar vessant inclusiu. Per tant, recull molt bé els valors que es fomenten des de l’esport, valors que volem com a país i com a societat. La particularitat de la més plana que has fet mai, aprofita i projecta el valor de l’entorn, de territori, i això és molt important.”

La presentació també va comptar amb la presència de Jordi Llobera i Solé, gerent de la Central Agro-Llobera, i patrocinador de la cursa de Sant Blai i Xavier Costa i Monyarc, regidor d’Esports del Palau d’Anglesola, que va afegir que "la pandèmia ha demostrat que l’esport és necessari i vital, per la salut personal i social”.

Les persones participants obtindran un obsequi, que és un paravent vistós. Des del consistori destaquen els 80 voluntaris que fan possible la logística de la cita esportiva.