La bona acollida del primer festival 'a2m' de Tornabous garanteix la seva continuïtat

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

La bona resposta a la primera edició de festival 'a2m' de Tornabous farà que aquest tingui continuïtat. Així ho ha afirmat l'alcalde, David Vilaró, en l'acte de cloenda, un doble concert a càrrec de Joan Colomo i Selektah Elektra, que s'ha celebrat aquest dijous al vespre al Parc del Reguer, un espai que una vintena de veïns del poble, amb l'ajuda de l'Ajuntament, han recuperat forma voluntària en els últims mesos.

Vilaró ha fet una valoració "molt positiva" del nou festival i ha destacat que "estem molt contents amb la resposta del públic". En aquest sentit, els vuit espectacles oferts durant la majoria dels dijous dels mesos d'estiu (n'hi havia 9 de programats però un es va suspendre per indisponibilitat de l'artista), han rebut de mitjana entre 60 i 90 espectadors, que han gaudit de monòlegs, concerts, animació infantil, pallassos, sessió de punxadiscos..., és a dir, una proposta molt variada i pensada per a tots els públics. Vilaró ha recordat que tots els espectacles s'han organitzat seguint escrupulosamen les mesures sanitàries derivades de la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, els assistents s'havien d'inscriure prèviament reservant l'entrada a les oficines de l'Ajuntament o mitjançant un formulari en línia. A més, s'havien de portar les cadires, taules... de casa per evitar al màxim els riscos de contagi. El preu de l'entrada també era popular i simbòlic, d'un euro.

El festival 'a2m' va néixer amb l'objectiu de dinamitzar el municipi amb una proposta itinerant que convidava a descobrir espais singulars dels pobles del Tarròs, la Guàrdia d'Urgell i Tornabous a la vegada que posava en valor els artistes del territori com David Pradas i Maria Altadill, Xavier Mayora, Oriol Ginestà, el pallasso Lo Biel i Joan Baró, entre altres.