La bruixeria, element central de la novena edició del Galacticat

 

Foto: Marina Rúbies.

El Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic i Terror de Ponent, celebrarà aquest estiu la seva novena edició girant entorn del món de la bruixeria.

Els Cinemes Majèstic i els carrers de Tàrrega acolliran la projecció de més de 130 curts i llargmetratges, entre els dies 15 i 21 d'agost. Com ja és costum, el certamen tindrà un leitmotiv al voltant del qual girarà la seva programació, que enguany serà la bruixeria i el món dels maleficis, els sortilegis, l'esoterisme i la seva relació amb la natura. De fet, el cartell i la imatge de l'artista barceloní Jalón de Aquiles plasmen l'eix temàtic de la pròxima edició.

Enguany, Tàrrega també acollirà per primera vegada una "trobada de talent", una reunió on directors i guionistes presentaran els seus primers projectes a productores i distribuïdores del món del cinema per mirar de tirar-los endavant. El Galacticat organitza aquesta nova activitat de la mà del productor Jaime Arnaiz i amb la col·laboració de l'associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC).

Durant els mesos de maig i juny s'obrirà un període de recepció de projectes, dels quals en seran seleccionats els finalistes que portaran la seva proposta al Galacticat. El concurs està obert a llargmetratges, curts i sèries. Amb aquesta trobada de talent, l'objectiu de l'organització és que Tàrrega esdevingui un punt de trobada per la indústria nacional i, alhora, reivindicar Ponent com un escenari per futures produccions.

Aquestes novetats han estat presentades en una roda de premsa aquest dijous 17 de febrer als Cinemes Majèstic de Tàrrega.

El ‘Galacticat’ incorpora la Secció Documental a la seva programació

Pel que fa a la programació, es projectaran prop de 80 curtmetratges i una cinquantena de llargmetratges, entre els quals també hi haurà documentals, ja que una de les novetats d'enguany és que el 'Galacticat' incorpora la Secció oficial de Documental amb el seu guardó corresponent, el qual se suma als de la Secció oficial de Llargmetratges i les Seccions oficials de Curtmetratges. A banda, cal recordar que el certamen té les seccions paral·leles Clàssics, AMP en col·laboració amb la prestigiosa distribuïdora, i la secció Focus.

Com ja es va fer durant l'edició passada a causa de les restriccions per la Covid-19, el Galacticat se celebrarà en un format "híbrid", amb projeccions presencials a Tàrrega i altres a la plataforma de streaming del mateix festival.

Activitats paral·leles: GalacticGames, Off Festival, Galacticurs, entre altres

Durant els mesos vinents, l’organització anunciarà els detalls de la resta d’activitats paral·leles que se celebren durant els dies del festival, com la secció de videojocs, el GalacticGames, que es porta a terme amb la col·laboració de l’Associació Ragnarok.

Al marge dels dies del festival, el Galacticat segueix amb la seva activitat durant l’any a través dels Off Festivals, que projecta curtmetratges als cinemes de diferents localitats en col·laboració amb els seus ajuntaments. Aquest passat mes de gener, per exemple, les Borges Blanques va acollir una d’aquestes activitats.

També continua amb el Galacticurs, el projecte pedagògic del festival, format per tallers amb diferents temàtiques i formats que estan adreçats a estudiants d’entre 3 i 18 anys. Aquests tallers es porten a centres escolars d’arreu de la província de Lleida i es preveu que durant aquest 2022 arribin a més de mil cinc-cents alumnes.