La carretera que va a Sant Esteve de la Sarga combinarà traçats nous per millorar la seguretat

Redacció | Foto: Diputació de Lleida.

El projecte de millora i estabilització de talussos a la carretera que va de Guàrdia de Noguera, al municipi de Castell de Mur del Pallars Jussà, i Sant Esteve de la Sarga, de la mateixa comarca, preveu eixamplar la calçada actual fins als 7,4 metres de plataforma allà on sigui possible i deixar-la en 6 en la resta del traçat, quan l'actual té entre 5 i 5,5 metres d'amplada. A més, no es contemplen grans variants, a excepció d'un tram de 500 metres que presenta una seqüència de corbes i contracorbes amb radis molt petits, de menys de 10 metres. La solució proposada s'ha d'aprovar en la sessió plenària de la Diputació de Lleida d'aquest dijous i compta amb un pressupost d'execució de 2.915.865,18 € i es preveu que les obres acabin en 18 mesos.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha explicat que aquestes obres "han d'aportar seguretat i tranquil·litat als veïns de Sant Esteve de la Sarga que cada any es veuen obligats a mirar els talussos i els moviments de les pedres". També ha afegit que l'objectiu dels treballs és facilitar la mobilitat, tant dels residents com dels turistes. De fet, s'han produït diversos despreniments de terres i roques, un dels quals va causar l'abril de 2018 la mort de dues persones. Per aquest motiu el projecte contempla un capítol específic amb la finalitat d'evitar noves esllavissades i protegir la carretera LV-9124 de les mateixes.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha recordat que es tracta d'una via "molt necessària" i que la seva millora és "molt esperada" tant en termes de seguretat com per la qualitat de vida que aportarà l'obra als veïns del municipi. En aquesta mateixa línia s'ha manifestat, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà i alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol, que ha dit que "fa molt de temps que s'està treballant una solució" i ha detallat que s'ha optat per un trajecte que discorre, en bona part, per aquest municipi.

Donada l'alçada del terraplè i del desmunt que es genera en alguns trams, es projecta la construcció de murs d'escullera concertada amb formigó. L'objectiu és limitar el vessament de terres sobre el talús natural existent en aquell indret, així com l'estabilització dels talussos sobre el vessant, tot augmentant el factor de seguretat davant de possibles esllavissades. El director dels Serveis Tècnics, Joan Mas, ha explicat que a la zona hi ha terrenys argilosos expansius i que, en un principi, els ajuntaments havien proposat fer unes altres opcions de traçat. Tot i això, ha remarcat, les preexistències han aconsellat centrar-se, el màxim possible, en l'actual "que és on, inicialment, s'havia construït aquesta carretera".

La carretera local LV-9124 té el seu punt d'inici a la C-13 i el seu final a l'encreuament de la zona urbana de nucli de Moror. La via compta amb una longitud de 7.560 metres i suporta un trànsit de 238 vehicles/dia (en un punt anterior al nucli de Guàrdia de Noguera), dels quals 7 són vehicles pesants d'acord amb les dades de l'últim pla d'aforaments publicat, l'any 2019.