La Catigat 2022 suma més de 900 participants en la tretzena edició

Foto: Iter5.

Aquest diumenge 1 de maig es va donar per finalitzada la tretzena edició de la cursa CatiGat.

Enguany la cursa sortia del municipi de Vila-sana a les 8 del matí de l'1 de maig, lloc d’obligada parada per poder capturar la fauna i flora autòctona del territori. La ruta tenia el seu inici en el parc del plataner, i recorria cada municipi de la comarca del Pla d’Urgell.

En el recorregut es feia arribada al Bike Aventura on es podia gaudir del millor traçat de BMX que existeix en l’actualitat, segons destaca l'organització. La cursa va acabar en el mateix punt de sortida, al parc.

La marxa de BTT no era competitiva, ja que l’objectiu en tot moment era recórrer tots els nuclis del Pla d’Urgell sense repetir cap trajecte amb un temps límit. Cada participant podia escollir el recorregut que més s’adaptava al seu nivell físic: es podia escollir entre un recorregut curt d’uns 45 quilòmetres; el mitjà, d’uns 71 quilòmetres i el llarg, d’uns 103 quilòmetres senyalitzats i amb un desnivell positiu de 500 metres.

En total, se sumaven més de 100 quilòmetres de ruta i 18 pobles de la comarca, que van ser els testimonis de la cursa. A més, la cita oferia una marxa per als més petits de la família, la Catigat Kids per a infants d'entre 6 i 12 anys. El traçat era senzill i fàcil, sense cap dificultat i sempre adequat a l’edat dels participants, aproximadament d'entre 15 i 20 quilòmetres.

En la cursa del recorregut llarg, es va proclamar campió en Xavier Balagué (Bici 3.0) i la campiona fou Violeta Sancho (CC Terres de Lleida). En el mitjà, l'independent Carles Herrero i la independent Roser Padullés. Finalment, en el recorregut curt, el primer lloc va ser per Jordi Sala (CC Fabulouse Team) i Clàudia Pulido (Alcoletge Club Ciclista).