La Cavalcada de Reis de Tàrrega recupera el format itinerant amb un nou recorregut més llarg

Foto: Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega enllesteix els preparatius per celebrar el proper dimecres 5 de gener, a partir de les 7 de la tarda, la tradicional Cavalcada de Reis, la qual recupera enguany el format itinerant (el gener passat s’optà per fer una cavalcada estàtica).

Per garantir una festa segura i evitar aglomeracions, el recorregut de la desfilada serà més llarg i s’estendrà aquesta vegada per tots els barris de la ciutat. Així mateix, es fa una crida perquè tothom dugui posada la mascareta sanitària i es respecti la distancia interpersonal. També es recomana que les famílies que resideixen als carrers per on passa el recorregut saludin Ses Majestats des dels seus habitatges.

Alhora s’han anul·lat els discursos dels Reis Mags d’Orient a la plaça de les Nacions sense Estat. Com alternativa, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú lliurarà la clau de la ciutat a Ses Majestats al Museu Trepat abans de l’inici de la desfilada, moment que es podrà seguir mitjançant les xarxes socials de l’Ajuntament.

El recorregut definitiu és el següent: Av/Josep Trepat Galceran, Pl/Josep Pont i Creus, Av/Catalunya, Pl/Carme, C/Jacint Verdaguer, Av/Generalitat, Via Lacetània, C/Mestre Güell, C/Mare Vedruna, C/Nord, C/Enric de Càrcer, C/Berenguer IV, C/Sant Pelegrí, Pl/Carme, C/Joan Maragall, C/Sant Pere Claver, C/la Plana, C/Salvador Espriu, C/Joan Tous, Av/Josep Tarradellas, Av/Onze de Setembre, Pl/Centenari, Av/Ondara, Rambla de Ponent, Pl/Josep Pont i Creus i Av/Josep Trepat Galceran. Horaris aproximats: 19h - sortida; 19:20h - Plaça del Carme; 19:40h - Via Lacetània; 20h – Carrer del Nord; 20:20h – Carrer de Sant Pelegrí; 20:40h – Carrer de Sant Pere Claver; 21h - Plaça del Centenari.

El seguici estarà format per nou carrosses i bandes de música com BatBATuka, Tambors de Diables BAT i la Marxosa Xaranga d'Amposta Aigua amb Gas juntament amb l'espectacle Els fabricants de caramels de La Pantomima de Lleida, protagonitzat per titelles gegants.

L'Orquestra Mediterrània actuarà a la carrossa de l'Estrella d'Orient i no faltaran els Motards Tàrrega, muntures, furgonetes plenes de regals i un centenar de patges. La Verreta i Lo Tossino recolliran els xumets dels infants que ja se’n vulguin despendre.

En total, es repartiran mil quilos de caramels sense gluten, aptes per a celíacs. Val a dir que també per motius de seguretat sanitària s’ha anul·lat el lliurament posterior de paquets als domicilis.

La Comissió Cavalcada Reis BAT és l'encarregada d'organitzar l’esdeveniment amb suport de la Regidoria de Cultura de Tàrrega i la col·laboració de comerços, establiments i particulars.

Programació especial de Ràdio Tàrrega

Per la seva part, l’emissora municipal Ràdio Tàrrega ha preparat una programació especial que arrencarà ja a les 9 del matí amb la lectura de contes infantils i entrevistes al Patge Kassam i representants de Comissió Cavalcada Reis BAT Tàrrega.

A més, els nens i nenes que enviïn la seva carta als Reis a través d'una nota de veu al 648 512 239 participaran en un sorteig de contes gràcies al Pla Educatiu d'Entorn, entrades a Cinemes Majèstic per gentilesa de Circuit Urgellenc, i entrades al teatre cedides per la Regidoria de Cultura.

Recollida de cartes per part del Patge Kassam els dies 3 i 4 de gener

La màgica cita del proper dimecres anirà precedida, com és costum, per la visita a Tàrrega del Patge Kassam, emissari reial. Serà el dilluns 3 i el dimarts 4 de gener, de 5 de la tarda a 8 del vespre, a la Cambra de Comerç, on els infants podran lliurar les cartes adreçades a Ses Majestats.

Foment Tàrrega s’encarrega d’organitzar l’acte en el marc de la seva campanya de Nadal, en la qual tampoc no falta el trenet que recorre els principals carrers comercials. A més de dur les cartes, enguany també es proposa als infants que lliurin claus velles perquè Ses Majestats fondran una nova clau màgica per poder accedir a totes les llars de la ciutat.