La CGT porta Pastoret de la Segarra a la Inspecció de Treball per l'acomiadament d'una treballadora membre del sindicat

La CGT de Lleida ha presentat aquest divendres una denúncia davant la Inspecció de Treball de la Generalitat contra l'empresa de làctics Pastoret de la Segarra per l'acomiadament d'una treballadora que és membre de la secció sindical de la CGT en aquesta empresa ubicada a Sant Guim de Freixenet.

El sindicat considera l'acomiadament hauria de ser declarat nul "perquè no té cap mena de fonament ni validesa legal". "Malgrat que l'empresa menteixi excusant-se que és un acomiadament disciplinari, el fons de la qüestió està en el fet que la treballadora i la secció sindical porten denunciant des del primer moment les condicions laborals que pateixen els treballadors de l'empresa", assenyalen des de la CGT.

El sindicat afirma que "la direcció de l'empresa no permet dissidències que qüestionin les condicions de treball imposades", per la qual cosa la CGT considera que Pastoret de la Segarra "vulnera el dret a la lliure sindicació de la treballadora i dels seus representants en virtut de l'art. 4 de l'Estatut dels Treballadors".

La CGT recorda que el 17 de març està convocat un acte de conciliació a Treball on se sol·licita la readmissió de la treballadora i també s'ha interposat la demanda judicial al·legant també que és un acomiadament nul perquè "no són certs els fets descrits a la carta d'acomiadament disciplinari" i per exigir la readmissió de la treballadora al seu lloc de treball. Des de la CGT expliquen que han intentat arribar a un acord perquè la treballadora sigui readmesa però "s'ha negat des de la direcció de l'empresa, que insisteix en la seva posició".