La ciutat de Balaguer celebra la cloenda de la capitalitat de la Sardana 2022 amb un seguit d'actes durant el cap de setmana

Redacció | Foto: Paeria de Balaguer

Els pròxims dies 25 i 26 de febrer la ciutat de Balaguer celebrarà la Cloenda de la Capitalitat de la Sardana 2022. Durant tot l’any s’han programat actes i activitats que aquest darrer cap de setmana de febrer donaran per finalitzada la capitalitat.

Els actes previstos començaran el dissabte a la tarda a partir de les 17 h amb la mitja ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Mil·lenària, a la plaça del Mercadal. Tot seguit, a la sala d’actes de la Casa de la Paeria, es farà la Festa anyal del Campionat de Catalunya de Sardana Esportiva, en la que s’entregaran diferents premis i mencions honorífiques.

El mateix vespre, a partir de les 19.30 h, es podrà assistir al concert que oferiran conjuntament la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i Lo Pardal Roquer, al Teatre municipal.

L’endemà, diumenge dia 26 de febrer, la jornada començarà a les 11 h del matí amb una visita comentada a l’exposició ‘Costumari balaguerí. Tradicions i folklore’ a càrrec de Carme Alòs, directora del Museu de la Noguera. Seguidament, a les 12 h, es farà la inauguració del balcó il·lustrat d’Enric Sauret, músic i compositor, que anirà a càrrec del director de l’Escola Municipal de Música, Xavier Monge. L’acte també comptarà amb la presència de Swen Schmith-Coll, l’artista que ha dut a terme la pintura mural, que estarà situada al passatge Gaspar de Portolà.

A les 12.30 h està prevista una ballada de sardanes a la plaça del Mercadal, amb la Cobla Mil·lenària, a la que seguirà el dinar de Cloenda a les 14.30 h al restaurant Sant Jordi. Finalment, a partir de les 18 h se celebrarà el concert ‘Balaguer Capital de la Sardana 2022’, amb la Cobla Mil·lenària i la participació de l’Orfeó balaguerí al Teatre municipal.

Les entrades pels actes que se celebren al teatre es poden adquirir a entradesteatre.balaguer.cat.