La consellera Alsina visita la comunitat ucraïnesa de Guissona en mostra de suport

Foto: Ajuntament de Guissona.

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, va visitar la vila de Guissona aquest diumenge, 27 de febrer, com a mostra de suport a la comunitat ucraïnesa que hi viu, la més gran de Catalunya.

Alsina va assistir i compartir la missa dominical ortodoxa amb la comunitat ucraïnesa del municipi, que en aquesta ocasió es va convertir en una pregària en favor de la pau, i on la consellera va dirigir unes paraules a tothom en mostra de suport.

Tot seguit, acompanyada de l’alcalde Jaume Ars, regidors i regidores de l’Ajuntament de Guissona i alcaldes i alcaldesses d’altres municipis propers; el grup va mantenir una trobada a la Sala de Plens de l’Ajuntament amb representants de la comunitat ucraïnesa de Guissona i també de totes les comunitats de nouvinguts de Guissona. La consellera va escoltar les seves necessitats i les seves experiències, i els va explicar quines actuacions s’estan duent a terme des del govern de Catalunya per enviar ajut humanitari, acollir els refugiats que arribin i ajudar els catalans d’Ucraïna i els ucraïnesos de Catalunya.

Amb més d’un miler d’ucraïnesos, Guissona és la població catalana que en concentra una comunitat més gran. A més a més, aquesta setmana, ja hi han arribat els primers refugiats que estan en acollida amb una família ucraïnesa.