La cooperativa de l'alumnat de l'escola Vedruna organitza una desfilada sostenible

Foto: Escola Vedruna Tàrrega.

El 8 d’abril el pati de l’escola Vedruna Tàrrega es va convertir en l'escenari d'una desfilada per donar visibilitat de l’impacte mediambiental que genera la indústria de la moda i la responsabilitat davant del consumisme creixent en la indústria tèxtil.

L’objectiu de l'esdeveniment va ser fomentar la reutilització, el reciclatge i la reducció de tota la roba que es consumeix. Amb l’intercanvi de roba de segona mà, l'alumnat de secundària de l'escola Vedruna s'ha proposat allargar la vida de la mateixa i contribuir a disminuir el residu tèxtil, un dels més contaminants del planeta. Per aquest motiu van crear la cooperativa 'Toquem la Fibra'.

Mentre l'alumnat desfilava, es va realitzar la lectura d’uns missatges per criticar l’explotació infantil i defensar les condicions laborals dignes dels treballadors. També es va apostar pel “Slow Fashion” enfront del “Fast Fashion” per contribuir a una reducció de la contaminació de l’aigua i de les emissions de CO₂.

Cada vegada hi ha més dissenyadores i empreses de moda sostenible catalanes que aposten per un model de consum més reflexiu i curós amb el medi ambient. Aquestes propostes posen al centre valors essencials com el respecte a les persones i al medi ambient, fabricant les seves col·leccions en tallers de proximitat, basant-se en el concepte d’economia circular.