La CUP proposa la compareixença de la plataforma del Canós contrària al projecte de macrogranja al Parlament

Foto: Marina Rúbies.

La Candidatura d’Unitat Popular va proposar, a finals de la setmana passada, la compareixença de la plataforma veïnal contra la macrogranja a Canós a la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Món Rural.

Ho va fer amb l'objectiu de permetre exposar les seves raons contra la macrogranja que es vol construir ben a prop del municipi, a més de comptar amb la zona ZEPA més gran de la Plana de Lleida, amb 10.382 hectàrees distribuïdes a tres comarques; i que es troba a escassos metres del terreny on es planeja construir el projecte. Aquesta sol·licitud s’haurà de votar en la propera sessió d’aquesta comissió.

La CUP de Ponent demana que s’aturi la construcció de la macrogranja de 9.600 porcs d’engreix que s’ha anunciat entre el Canós i l'Aranyó, un dels municipis dels Plans de Sió a la Segarra. La formació dona suport als veïns i veïnes que s’han organitzat per aturar aquest projecte.

La CUP manifesta que defensen la petita i mitjana pagesia arrelada i enxarxada al territori "per caminar cap a la sobirania alimentària, el respecte a l’entorn i generar cohesió territorial davant d’aquests macroprojectes que el desertitzen".

El divendres passat l'associació de veïns i veïnes va organitzar una xerrada informativa al terme de la Figuerosa, que també es veurà afectat si el projecte continua endavant, a causa de la seva proximitat al terreny.