La demarcació de Lleida i Pirineus freguen la plena ocupació durant la Setmana Santa

Foto: Arxiu (ACN).

L’ocupació turística durant aquestes vacances de Setmana Santa al Pirineu de Lleida i a les zones turístiques de la demarcació ha oscil·lat entre el 95 % i la plena ocupació entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua.

La punta d’ocupació s’ha registrat de Dijous Sant fins al diumenge, quan molts establiments d’hoteleria, turisme rural i càmping han pogut penjar el cartell de complet.

La Setmana Santa ha posat també el punt final a una molt bona temporada d’esquí al Pirineu de Lleida. Durant aquests dies les 4 estacions obertes al públic han venut al voltant d’uns 65.000 forfets.

Per la seva banda, també s’ha donat el tret de sortida a la nova temporada de turisme actiu i esports d’aventura amb molt bones previsions per a enguany. Durant els 4 dies festius de Setmana Santa les empreses de turisme actiu i esports d’aventura han tingut una contractació d’entre el 70 i el 80 % de la seva capacitat de serveis, atès que molts visitants han repartit l’activitat d’esquí i el turisme actiu.

Els establiments d’hoteleria del conjunt de la demarcació com també els càmpings han tancat els mesos de gener i febrer d’enguany amb el millor resultat de tots els temps, segons l’enquesta d’ocupació turística de l’Institut Nacional d’Estadística-INE, en gran part gràcies al bon ritme de la temporada d’esquí. Una tendència que s’espera que també es mantingui amb els resultats del mes de març.

Tots aquests indicadors resulten força optimistes quant a la recuperació del sector turístic de cara a poder tornar a resultats  d’abans de la pandèmia, després de dos anys de retrocés a causa de les limitacions i restriccions que tant han afectat el sector turístic.

El fet que la Setmana Santa d’enguany hagi vingut més tard en el calendari ha propiciat una major diversificació d’activitats, amb la neu que va posar el punt final Dilluns de Pasqua a la temporada 2021-2022; el turisme actiu amb una gran oferta d’activitats en el conjunt de la demarcació com també les sortides a la natura, les visites culturals i la mateixa gastronomia.

A tots aquests factors s’ha sumat la tipologia de l’oferta turística de la demarcació, que té en el turisme de natura, amb activitats a l’aire lliure i en espais no massificats, un dels seus principals referents i atractius de cara al públic familiar.

D’altra banda, el bon temps a partir del dimecres ha afavorit la destinació de muntanya i les activitats a l’entorn natural, cosa que ha fet augmentar les reserves en general, però de manera molt particular a les places d’acampada dels càmpings a la zona del Pirineu.