La Diputació de Lleida destinarà 1 MEUR per fer front a les despeses de transport i menjador no obligatori

Foto: Diputació de Lleida

El Ple de la Diputació de Lleida va donar llum verda ahir a l'aprovació inicial del Pla de Cooperació Comarcal per fer front a les despeses de transport i menjador no obligatori dels cursos 2019-2020 i 2020-2021, per un valor d'1.043.975,99 euros.

D'aquesta manera, dona continuïtat al pla que ja ha finançat els darrers anys, mitjançant subvencions als consells comarcals. L'objectiu és garantir aquests serveis, tenint en compte la realitat de la demarcació. La normativa pel que fa als serveis de transport i menjador escolar no preveu la gratuïtat d'aquests serveis quan l'alumne s'ha de desplaçar per anar a l'escola fora del nucli on resideix si aquest és en el mateix municipi. Així, és la Diputació qui se'n farà càrrec.

La sessió corresponent al mes de novembre també va aprovar el conveni de col·laboració de la diputació lleidatana amb Unió de Pagesos per al 2021 per un import de 95.000 euros. Aquests es distribuiran en 44.000 euros per a despeses per al projecte 'Situació i perspectives dels sectors agraris de Lleida'; 31.000 euros per a la iniciativa 'Envelliment saludable: vida, terra i arrels', i 20.000 euros per al projecte 'Disfruita-la', que consisteix en accions de formació i sensibilització per la promoció de consum de fruita a escolars.

D'altra banda, el Ple va autoritzar l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) a signar el conveni de col·laboració amb FiraTàrrega, per al període 2021-2023, per un import de 405.000 euros (135.000 euros per a cada anualitat). També es va autoritzar a l'IEI a signar el conveni de col·laboració amb la Fundació Julià Carbonell per a l'activitat de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. La Diputació hi aportarà 1,1 milions d'euros per aquest any i els dos següents (400.000 euros per al 2021 i 350.000 euros per al 2022 i 2023, respectivament).

En un altre àmbit, la corporació va acceptar les delegacions de diversos impostos i tributs, a través de l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL) efectuada pels ajuntaments d'Espot, el Poal, Clariana de Cardener, Bellvís, Alpicat, Esterri d'Àneu i Farrera. També es va aprovar l'adhesió de la Diputació de Lleida al conveni entre l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, en matèria d'intercanvi d'informació tributària i col·laboració en la gestió recaptatòria.

El Ple també va avalar el conveni de col·laboració amb el Patronat de Fires de Mollerussa per dur a terme activitats firals, corresponent al 2021; el conveni amb l'Institut Municipal Progrés i Cultura de Balaguer per complir activitats firals, també per aquest any, i el conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, per al finançament dels Serveis Comarcals de Català, per al 2021. Durant la sessió, també va donar el vistiplau a la segregació de superfície al complex de la Caparrella i de la cessió de la propietat de la superfície segregada a l'Associació d'Ocupació i Esplai de Catalunya, La Torxa, per ampliar el centre de treball especial que hi té l'entitat.

En l'àmbit de les Noves Tecnologies, es va aprovar inicialment les bases per a la concessió de subvencions a entitats locals de les comarques de Lleida, per al finançament d'estudis previs i d'inversions per millorar la connectivitat digital dels municipis, així com la segona addenda d'ampliació de la fase 2 del conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i el Consorci Localret per establir un marc de relació per a la gestió, coordinació, supervisió i redacció dels projectes executius d'infraestructures de telecomunicacions a la demarcació de Lleida en el marc del Pacte Nacional per a una Societat Digital 2021-2022.