La Diputació digitalitza el catàleg dels seus 803 quilòmetres de carreteres per facilitar la informació a la ciutadania

El Ple de la Diputació de Lleida, celebrat de forma presencial el dijous, ha donat llum verda a l’actualització del catàleg de carreteres de la xarxa local titularitat de la Diputació de Lleida a 31-12-2021, amb una longitud de 803,532 km.

Es tracta, tal com va explicar el diputat de Serveis Tècnics, Marc Baró, “no només del llistat de la relació de carreteres i el seu quilometratge; sinó que és un catàleg digitalitzat que per primera vegada conté la descripció alfanumèrica i en coordenades UTM de tot el traçat i de tots els punts quilomètrics; és per això que es converteix en la base de treball digitalitzada que serà útil per als tècnics de la Diputació, per a altres administracions i per a la ciutadania”.

El catàleg de carreteres de la Diputació es presenta de forma digitalitzada en format GIS (sistema d’informació geogràfica). És una eina informàtica a base de referències geogràfiques i bases de dades, que permet actualitzar permanentment la informació d’aquestes vies i que pròximament es podrà consultar en obert a través de la plataforma SITMUN de la Diputació, tan aviat com estigui aprovat i obert a la xarxa.

En el pressupost anual està prevista una inversió per a la millora de les carreteres de la Diputació de 8M €. Aquests s’han de sumar als 4,5 per a manteniment i conservació de carreteres, que és una inversió anual, i l’execució del Pla de Camins iniciat a mitjans de l’any 2021, que suposa una altra inversió de 4M €.