La Festa del Bandoler de Castellserà premia aquest any amb el pedrenyal d’honor a l’AFANOC

Redacció / Foto: Arxiu Comarques.

Els propers 7 i 8 de maig tindrà lloc a Castellserà la 18a edició de la Festa del Bandoler, festa declarada d’interès comarcal que vol rememorar els fets ocorreguts a la localitat, entre els segles XV i XVI, relacionats amb els bandolers. Fets que estaven, molts d’ells, relacionats amb el bandoler, cap de quadrilla, fill de la vila, Perot d’Argensola.

El "Pedrenyal d'Honor" es concedeix cada any a una persona o entitat de referència. Fins ara s’ha concedit, entre d’altres a l’Enric Calpena, pel seu programa de ràdio “En Guàrdia”, la revista “Sàpiens”, els abanderats de la Festa del Renaixement de Tortosa, als trabucaires de Cardedeu, al músic Jaume Arnella, a la il·lustradora Roser Capdevila o als sanitaris locals en la darrera edició.

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament s'ha escollit l’associació AFANOC (l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya), constituïda fa 35 anys i que aquest any celebra el 10è aniversari de l’obertura de la casa del Xuclis.

El passat mes de desembre, des de l’Ajuntament es va presentar el conte “Perot i Alera, els defensors dels pobres” i tots els beneficis de la venda del conte estan destinats a l’AFANOC, fet que ha propiciat una bona relació entre l’entitat i l’Ajuntament.

La novetat principal de l’edició d’enguany serà l’estrena de la “Dansa de cal Tarragona”. Aquest any es vol donar protagonisme als més petits amb l’estrena d’una dansa pensada per ells. En altres edicions s’havien estrenat dues danses per adults, la “Dansa de l’Alera i el Perot” i la “Dansa del batlle”. Totes les danses son obra del compositor local David Pradas. 

Aquest any es podrà veure una exposició a La Panera, una mostra del taller de manualitats de l’Associació de dones Esclat de Castellserà. La vila també acollirà la fira amb productes artesans i gastronòmics, sortides, representacions teatrals, cercaviles i actuacions musicals.

"Tot i que l’organització recaigui en l’ajuntament, son moltes les entitats locals i persones a títol individual que ajuden per tal que la festa pugui tirar endavant, sense les quals no seria possible", segons detalla l'ajuntament.