La Festa Major de Cervera recuperarà els espais festius habituals

Redacció | Foto: Paeria de Cervera

Del divendres 23 al dilluns 26 de setembre Cervera celebrarà la Festa Major, que presentarà activitats per a tots els públics, recuperarà la plena normalitat i tornarà a instal·lar l’envelat i les firetes al centre de la ciutat.

La Festa Major començarà el divendres 23, a les 20 hores, amb el reconeixement a dues entitats locals i el pregó.

Les entitats homenatjades seran el Centre Excursionista de la Segarra i l’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines amb motiu del seu cinquantè aniversari. La Corporació Municipal vol reconèixer la seva trajectòria i el seu compromís amb l’activitat esportiva i l’educació en el lleure, respectivament.

El Pregó anirà a càrrec del Centre Obrer Instructiu d’Unió Republicana, en homenatge a la mobilització popular que va fer possible l’1 d’octubre a Cervera, en el 5è aniversari de l’organització del referèndum.

Els concerts es faran a l’envelat, que aquest any s’instal·la a la plaça Pius XII amb la voluntat de recuperar la festa al centre de Cervera. L’oferta musical és variada i per a tots els públics, amb les actuacions de DJ en la Festa dels anys 80 i 90, el divendres; els grups Inversend Band, El Pony Pisador i Escurçó, dissabte; i l’Orquestra Costa Brava, dilluns. Tots els concerts són gratuïts.

Les activitats de cultura popular tornaran a prendre els carrers i recuperaran els espais habituals per als lluïments i les mostres de balls.

La trobada de gegants, que arriba a la 40a edició, farà el recorregut de la plaça del Sindicat a la plaça Major, on tindrà lloc la mostra de balls i l’actuació conjunta de totes les colles.

Posteriorment, al racó de Santa Maria, hi haurà la Carretillada extraordinària de Festa Major a càrrec del Ball de Diables de Cervera Carranquers.

La Festa Major petita, que se celebra el dilluns 26, farà la plantada dels elements festius a la plaça Universitat i la cercavila de la plaça Sant Miquel fins a la plaça Major, on tindran lloc els lluïments dels grups participants.

A més, la programació de la Festa Major inclou activitats d’animació infantil, exhibicions esportives, portes obertes a l’edifici de la Paeria i el campanar, el concurs de colles sardanistes, la diada castellera, teatre, el castell de focs de cloenda...

Podeu consultar el programa complet a www.cervera.cat.