La Fira de la Màgia al Carrer tornarà a omplir de màgia els carrers de Montgai

Text: Redacció / Foto: Diputació de Lleida

El 30 de setembre s’inaugura la Fira de la Màgia al Carrer a Montgai que tindrà lloc fins al 3 d’octubre, amb actuacions destacades del Mago Félix, Karlus Soler, Màgic Andre i els Tetes Pallassos com a caps de cartell. L’organització ha previst la participació de 47 mags que oferiran una setantena de funcions. Aquestes es duran a terme en dotze espais diferents del municipi, respectant els protocols de seguretat.

Montgai Màgic s’iniciarà el dijous, 30 de setembre, amb una jornada escolar en la qual participaran uns 250 infants d’entre 3 i 12 anys.  Els mags que hi actuaran tenen edats compreses entre els 7 i els 86 anys, amb presència de mags centreamericans, sud-americans i europeus que busquen la possibilitat que els seus espectacles siguin vistos pels professionals del sector i promocionar-se.

Montgai Màgic comptarà, com cada edició, amb tallers infantils i donarà continuïtat als tallers de màgia per a adults que tan bona acollida van tenir durant la passada edició. També, com cada edició, hi haurà un mercat de productes artesans i alimentaris amb una vintena d’expositors, i s’habilitarà un espai d’acampada al recinte de les piscines municipals.

El divendres, dia 1 d’octubre, es viurà una sessió de màgia solidària que està dirigida a persones amb discapacitat i que compta amb la col·laboració de la federació ALLEM. Jaume Gilabert, director artístic de la fira, ha destacat que novament la fira tornarà a centrar la seva atenció en les persones amb discapacitat i també en l’escola rural, «continuant amb aquesta especial sensibilitat que hem volgut tenir amb aquests sectors de la societat». La recaptació solidària que es farà la jornada de divendres anirà dirigida a Mags per l’Esperança.

El calendari de funcions estarà força atapeït durant els quatre dies, de manera que es podrà gaudir dels espectacles des de les 10 del matí fins passada la mitjanit. A les més de 70 representacions que hi haurà s’uniran les ja habituals itinerants, que són aquelles de mags arribats a última hora o d’amants de la màgia que volen buscar un espai per donar a conèixer els seus espectacles.