La Fira de la Màgia torna a omlir els carrers de Montgai de màgia

Redacció | Foto: Diputació de Lleida

El vicepresident Ferran Accensi; l’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert; el director de Montgai Màgic, Xavier Pérez, i el president de l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida, Joan Gomis, han presentat aquest dimarts la 14a edició de Montgai Màgic, que se celebrarà entre els dies 29 de setembre i 2 d’octubre.

La principal novetat al Montgai Màgic 2022 serà la màgia d’inserció, dirigida a persones que es troben en un centre penitenciari, per facilitar així la normalització de la seva situació personal a la seva sortida de la presó, tal com ha explicat Jaume Gilabert.

La peruana Maga Gisell serà l’encarregada de fer la inauguració el dissabte 1 d’octubre a les 18.00 hores, segons ha destacat Xavier Pérez. Entre altres distincions, compta amb el primer premi de Magia Perfomer d’Espanya 2017 i Premi FLASOMA d’Uruguai 2015. Gisell serà una dels caps de cartell d’aquesta edició de Montgai Màgic, que també comptarà amb el mag català Joaquín Matas, amb un repertori de màgia potent, humor irreverent, carregat d’ironia, llenguatge col·loquial i amb una activa participació del públic, i el Mago J, guanyador de dos premis d’Espanya. Es tracta d’un dels mags més creatius de l’actualitat. Presenta un espectacle on posa dosis de bogeria i el seu talent a disposició del públic.

Montgai Màgic oferirà quatre dies intensos de màgia. Enguany hi participaran més d’una quarantena de mags, que oferiran 89 funcions durant tot el cap de setmana en 12 punts diferents distribuïts per tot el poble. També s’habilitarà un espai on aquells mags que no hagin estat programats i vulguin presentar els seus espectacles, puguin fer-ho.

Montgai Màgic està organitzat per l’Ajuntament de Montgai, l’Associació Amics de la Màgia i l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida (AMIL) i compta amb el suport de la Diputació de Lleida.