La Fira de l'Oli de les Borges Blanques combinarà les modalitats presencial i virtual

La 59a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que tindrà lloc a les Borges Blanques del 21 al 23 de gener, combinarà la modalitat presencial amb el format telemàtic, iniciat l'any passat i que va tenir una bona acollida per part dels expositors i dels visitants virtuals.

La fira tornarà a tenir una botiga en línia que facilitarà la compra d'oli a través dels comerços electrònics dels expositors. El certamen incorpora els diferents protocols establerts per les autoritats sanitàries però ha decidit anul·lar el Concert de l'Oli, els Tres Tombs i els dinars populars per tal d'evitar aglomeracions. La consellera Violant Cervera inaugurarà enguany la fira, mentre que la cloenda anirà a càrrec de la cuinera i empresària Teresa Carles.

L'edició 2022 de la Fira de l'Oli comptarà amb un circuit induït dins dels pavellons amb un únic sentit de circulació i totes les mesures de seguretat que marquen els protocols sanitaris.

Els expositors i l'Oli Bar oferiran tastos individualitzats i s'amplia l'Espai Gastronòmic del Pavelló de l'Oli per poder garantir les distàncies de seguretat entre les diferents persones assegudes al recinte que acollirà els actes més destacats del certamen. L'alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, ha explicat que l'objectiu d'aquestes mesures és "eliminar qualsevol mena de perill".

Una vuitantena d'expositors d'oli i productes de proximitat

La Fira de l'Oli vol continuar sent un dels millors aparadors per presentar les novetats del sector oleícola i donar visibilitat als productes agroalimentaris del territori i ja compta amb un 100% d'ocupació.

En total, reunirà 30 expositors del sector de l'oli de qualitat verge extra i 49 expositors vinculats amb la resta de la indústria agroalimentària de proximitat, que ocuparan entre tots una superfície de més de 5.000 metres quadrats.

El certamen recupera la modalitat presencial i, per donar facilitar les vendes als expositors presents al certamen, es completarà amb l'espai virtual que tornarà a comptar amb botiga en línia, el 'Marketplace'.

Així, els visitants virtuals d'arreu del món podran accedir als comerços electrònics dels diferents expositors, ja que la pàgina disposarà de versions en català, castellà, anglès i francès.

Igualment, es tornaran a oferir materials, com és el cas dels vídeos promocionals, amb nous dissenys i continguts per donar a conèixer els productes de la terra.