La Fira de Sant Josep recupera les jornades presencials en el seu marc habitual

Foto: Marina Rúbies.

Les jornades tècniques de la Fira de Sant Josep tornaran a ser presencials en la seva 149a edició. Enguany, el certamen recupera l'assistència completa en les seves dates habituals, i especialment en les 8 jornades tècniques que s'iniciaran aquest dijous amb 10 de març i finalitzaran el dia 19.

En aquests actes s'abordaran diversos aspectes de component tècnic i d'utilitat per als i les professionals del sector. La primera anirà dedicada al cultiu de panís, en una jornada tècnica intercomarcal. El primer dia de fira oficial serà el torn dels avenços en la mesura ràpida de nutrients en dejeccions líquides. El dissabte 18 les jornades tractaran l'energia fotovoltaica al món rural, les emissions i gestions de purins i les seves possibles solucions, la producció de cereals, l'agromàrqueting i estratègies de lluita enfront de gelades primaverals. Finalment, el dia 19 serà el torn del paper de la pagesia en la lluita contra el canvi climàtic.

El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha presentat també l'exposició que es podrà visitar en el marc del certamen, El món de l'aigua amb la Covid, als pavellons firals i en primícia a Catalunya. El president de Fira de Mollerussa i alcalde de la ciutat, Marc Solsona, ha destacat que s'encara la fira amb "moltes ganes", ja que també es recupera tota l'oferta lúdica, i ha recordat que aquest any serà el preludi de la 150a edició que se celebrarà l'any 2023. La inauguració anirà a càrrec de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la clausura de la d'Acció Climàtica, Teresa Jordà.

Per segon any consecutiu, no se celebrarà la Borsa Interpirinaica de Cereals, ja que molts dels participants venen de l'exterior i encara hi ha moltes reticències a viatjar a altres països per la pandèmia.