La Fira de Sant Josep ultima els preparatius abans de la seva inauguració

Foto: Marina Rúbies.

L'avinguda de la Pau de Mollerussa ja compta amb un gran desplegament de maquinària agrícola que lluirà en la 149a edició de la Fira de Sant Josep.  Els vilatans de la capital del Pla d'Urgell conviuen des de fa uns dies amb el desplegament de la fira professional en l'entorn urbà, que retornarà amb força a partir de demà 18 de març amb la inauguració del certamen.

Així, demà a les 11 h tindrà lloc la inauguració oficial de la Fira de Sant Josep, a càrrec de la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà Pons. L'acte se celebrarà al Teatre l'Amistat, comptant a continuació amb el recorregut pel Recinte Firal. També s'inaugurarà el 41è Saló de l'Automòbil, també a càrrec de la consellera Vilagrà.

Unió de Pagesos ha convocat per demà també un acte de protesta per la greu crisi del sector agrari coincidint amb la inauguració de la fira. Consistirà en una cartellada i una posterior concentració a l'avinguda de la Pau, coincidint amb l'arribada de les autoritats. La reivindicació s'encapçalarà sota el lema #LaPagesiadiuProu, per l’afectació greu en els preus en origen i en els costos de producció, entre altres motius. A la concentració hi assistiran el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, i la resta de membres de la Comissió Permanent Nacional del sindicat; el coordinador territorial de la Plana de Lleida, Josep Sellart, i el coordinador comarcal de l’Urgell, Josep Petit, entre altres sindicalistes.

Però les activitats de la fira ja s'han iniciat amb les jornades tècniques, que enguany recuperen el seu format presencial. Avui ha estat el torn de la jornada sobre Avenços en la mesura ràpida de nutrients en dejeccions líquides, a les 11 h del matí a l'Institut Mollerussa.