La fira del Codony de Tremp celebra amb èxit l'edició del 20è aniversari

Foto: Maria Josep Ballarín

Aquest cap de setmana es va celebrar el vintè aniversari de la fira del Codony de Tremp. La pluja no va impedir la celebració de l'edició, i centenars de persones van assistir al certamen dedicat al fruit característic de la tardor. 

En aquesta ocasió, l’esdeveniment va comptar amb la participació de 60 expositors agroalimentaris i artesans. Es van desenvolupar la majoria de les activitats previstes al programa, tot i la pluja del matí. L’obertura de la Fira va anar a càrrec de l’alcaldessa i el regidor de Promoció Econòmica, acompanyats de Jaume Badia, Anna Ritz i Elisenda Martínez, les tres persones escollides com a representants de l’equip impulsor de la Fira del Codony.

Així, la jornada va començar amb l’esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony al pavelló del Casal; entre la resta d’activitats va destacar el tast d’olis verds que anava a càrrec dels olivicultors de Cal Portalé, Oli Erm, Cal Boix, Xic’s de Cal Borrech i Sodelplana.

A la tarda es va dur a terme el ja tradicional taller d’allioli de codony, a càrrec de Badia Xarcuters, del qual les vint persones participants es van endur a casa la ració d’allioli elaborada per ells mateixos. La colla de Diables Lo Peirot, acompanyats dels gegants de Tremp, el Faciet i la Bepeta, i els capgrossos van amenitzar la tarda amb una batucada al voltant de l’espai firal.

La convocatòria va concloure amb el lliurament de premis del 19è concurs d’allioli de codony, on s’hi van presentar 19 elaboracions i van participar en el tast i la votació 86 persones. Els guardons van ser per a Montserrat Roca, 3r premi; Tonyi Pujol, 2n premi, i Júlia Farré, 1r premi. En total es van repartir 350 € en forma de talonaris de descompte per bescanviar al Comerç Associat de Tremp (CAT).

A banda, com a colofó de l’edició, s’hi va programar el concert de rock de la banda sueca 'The Hawkins', de gira per Espanya aquesta tardor, que va tenir lloc a la Lira a les 20 h del vespre.