La Fira del Teatre de Tàrrega acollirà l’estrena de l’espectacle ‘Affresco’

Redacció | Foto: Arxiu Minguell.

La Fira del Teatre de Tàrrega, que tindrà lloc entre el 8 i l’11 de setembre de 2022, ha estat el marc escollit per a l’estrena de l’espectacle Affresco. Codirigida per Llorenç Corbella Sambola i Josep Minguell i Cardenyes, l’obra porta als escenaris l’espectacle de la pintura mural al fresc, una tècnica pictòrica mil·lenària utilitzada històricament en grans edificis arquitectònics com la Capella Sixtina. Affresco ha estat presentada aquest matí en un acte que ha comptat amb la presència d’Anna Giribet i Argilès, directora artística de FiraTàrrega, i Natàlia Llorente, directora tècnica de FiraTàrrega.

En Affresco, el pintor i en aquesta ocasió també actor i director Josep Minguell i Cardenyes, pinta en directe per a l’espectador. L’acompanya una musa interpretada per l’actriu Núria Miret i Reñé, qui va descobrint al públic tot el procés pictòric, des de les cabòries creatives de l’autor fins al resultat final. Complementen la representació teatral la soprano Olga Miracle i l’instrumentista Joan Codina i Vila.

“L’obra brinda a l’espectador l’oportunitat de veure en directe el procés de creació d’una pintura al fresc, així com d’intentar endinsar-se en la ment de l’artista a través de les reflexions d’una musa que s’anticipa als pensaments del pintor”, explica Josep Minguell. Anna Giribet destaca que es tracta “d’una oportunitat pràcticament única en ser Minguell un dels pocs artistes arreu del món que dominen la tècnica de la pintura al fresc”, fet que li ha valgut ser distingit amb una Creu de Sant Jordi enguany.

Llorenç Corbella indica que “ha estat tot un repte fer arribar a l’espectador les sensacions que experimenta un pintor quan es troba immers en una obra”. “No hi havia res escrit quan el Minguell em va trucar per proposar-me la realització de l’espectacle i el resultat ha estat fruit d’un llarg intercanvi d’idees, d’un debat molt intens”, afegeix Corbella. En la mateixa línia, Núria Miret qualifica “de regal” l’oportunitat de fer de musa en Affresco.  L’actriu ha assenyalat també la importància “de fer valdre l’art de la contemplació avui dia en què que tot va molt de pressa”.

Affresco s’estrenarà els dies 9 i 10 de setembre i serà representada a l’espai el Molí d’El Talladell, en el marc de FiraTàrrega. A partir d’aquí, iniciarà un recorregut per arreu de Catalunya.