La fira Expoclàssic arriba aquest cap de setmana amb la millor xifra d’expositors dels darrers quatre anys

Text: Redacció / Foto: Fira de Mollerussa

La fira Expoclàssic de Mollerussa, adreçada al món del motor històric i clàssic, obrirà aquest cap de setmana -18 i 19 de setembre- les portes de la seva 26a edició amb bones expectatives donats els bons indicadors de participació i inscrits, segons ha manifestat aquest matí l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona. L’acte ha comptat també amb el director de l’ens firal, Xavier Roure, qui ha corroborat aquestes bones dades i ha assenyalat que en aquesta convocatòria hi seran 59 expositors. D’aquesta xifra, ha continuat el director, 41 corresponen a les parades del Mercat de l’automòbil, motos, accessoris i col·leccionisme, una dada que suposa el millor registre dels darrers quatre anys. A aquests, cal afegir els 18 inscrits en el Mercat d’Antiquaris, secció que es va incorporar l’any passat com a novetat del saló i que enguany repeteix l’experiència, renovant així l’acord amb l’Associació d’antiquaris i brocanters de Mollerussa.

El certamen, que obrirà dissabte dia 18 en horari de 10 del matí a les 8 del vespre i diumenge de 10 del matí a 2 del migdia, manté també enguany la gratuïtat de l’entrada, una de les novetats de l’any passat i que va venir motivada per la situació de la Covid-19, ha afegit Roure. Com a acte institucional, hi figura una visita d’autoritats el dissabte a les 5 de la tarda.

A més de l’ampli mercat de recanvis, el saló inclou fins a tres monogràfics, com ja és tradicional, que complementen i esdevenen atractius per als visitants. En aquest sentit, el director ha indicat que la convocatòria d’aquest any inclou tres mostres: una amb motos Guzzi, una segona amb vehicles del model 4L de Renault, coincidint amb la celebració del seu 60è aniversari, i una tercera amb vehicles propietat del lleidatà Lluís Rodríguez, els quals, amb el seu equip Silver Fox Team, participaran en el pròxim Dakar Clàssic que es realitzarà a partir del 2 de gener.

Consolidació de la fira al setembre

Els portaveus de l’ens firal de Mollerussa han al·ludit també a la consolidació del saló en el mes de setembre, data en què es va celebrar en els seus inicis, si bé anys després es va decidir passar-lo al mes de maig. L’any passat el certamen va tornar a fer-se al setembre per la situació sanitària, la qual va impedir fer-la al maig, decidint l’organització mantenir enguany i en pròximes edicions aquesta data per ser més idònia per al sector i intentant no coincidir amb altres esdeveniments.

Redistribució de l'espai firal amb l'ús de dos dels pavellons i mesurs sanitàries

Una de les novetats d’enguany serà la redistribució del Recinte Firal. Segons ha dit el director, el saló Expoclàssic ocuparà dos dels pavellons firals: el Pla d’Urgell i el del 125è aniversari, alhora que s’ha establert un circuit de circulació per als visitants, amb dues portes d’entrada –una per cada pavelló- i una de sortida. Així mateix s’implementaran mesures davant la situació sanitària com poden ser de neteja i desinfecció o l’ús obligatori de mascareta a l’interior del recinte. Pel que fa a l’aforament màxim d’assistents del Recinte Firal el director ha declarat que és de 950 persones, “xifres que permeten fer un Expoclàssic amb totes les condicions tant econòmiques com de gaudi de la fira atenent a la situació de pandèmia en què ens trobem”.

La 27a Trobada de Motos Clàssiques, diumenge al matí

Roure ha recordat que la situació sanitària l’any passat va limitar la celebració de la fira a només una jornada alhora que es va haver de cancel·lar la tradicional Trobada de Motos Clàssiques. Enguany el certamen recupera aquesta concentració que, com és habitual, es farà la jornada dominical i inclourà un esmorzar previ.

La sortida, prevista a les 10 del matí i en la qual hi participen normalment una seixantena de motos, inclou un recorregut pla i accessible d’uns 70 quilòmetres per termes municipals veïns a la capital del Pla d’Urgell. En aquesta ocasió, la ruta inclourà una parada a mig recorregut, a Vallbona de les Monges.

La Trobada compta amb la col·laboració de l’Associació Motos Clàssiques Ponent i el suport de l’Ajuntament.