La fiscalia denuncia la residència de Tremp per homicidi imprudent per la mort d'usuaris per covid-19

Foto: Marta Lluvich.

La fiscalia de Lleida ha presentat aquest dijous al jutjat de primera instància de Tremp una denúncia contra la residència Fiella de Tremp pels delictes d'homicidi imprudent, tracte degradant i contra la seguretat al treball.

Després d'un any d'investigació, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, el ministeri públic considera que hi ha indicis de "disfuncions gravíssimes" que haurien influït de manera decisiva en el brot de covid detectat el novembre de 2020 que va causar la mort de 64 dels 142 residents.

La fiscalia apunta concretament a la llavors directora del centre i a la responsable d'Higiene Sanitària, a qui els atribueix "dèficits organitzatius" que van propiciar el tràgic desenllaç.

Segons la Fiscalia, aquestes disfuncions consistirien en l'incompliment del Pla de Contingència, la falta de previsió, control i supervisió de la direcció i la no assumpció de les recomanacions fetes pel Departament de Salut.

A la denúncia, el ministeri públic recull que "s'han constatat defectes greus en la sectorització dels positius, en l'ús dels Equips de Protecció Individual dels treballadors, en el tractament d'aliments, vestuari i residus i, molt especialment, en l'assistència sanitària als contagiats".