La Fortalesa dels Vilars d'Arbeca a la primera jornada del Món ibèric i el Canal d'Urgell

Aquest dissabte, 4 de juny, la plataforma Canal Viu organitza la primera de les jornades del Món ibèric i el Canal d’Urgell.

El públic assistent es reunirà a 2/4 de 10 del matí al Canal d’Urgell d’Arbeca, una població que està recuperant la seva banqueta arbrada, després de diverses plantacions dutes a terme pel seu ajuntament. Des del punt de reunió, els i les assistents aniran caminant fins a la Fortalesa dels Vilars, on es podrà saber més d’aquest jaciment, un dels més ben conservats d’Europa.

La fortalesa dels Vilars d'Arbeca es va començar a construir a la primera Edat de Ferro, cap al 775 d'aquesta era. Els seus fundadors foren els mateixos habitants de la plena, els quals més tard protagonitzarien el procés d'iberització formant el poblat ilerget.

Des de la Xarxa d’Entitats locals de la Plataforma Canal Viu  hem organitzat aquestes primeres jornades, amb la voluntat d’unir la riquesa patrimonial i cultural amb l’entorn de la futura Via Verda de les banquetes arbrades del Canal d’Urgell.

Les properes sortides organitzades des del Canal Viu seran al Molí d’Espígol a Tornabous, el Tossal de les Tenalles a Sidamon, i la Necròpolis d’Almenara a Agramunt.