La Fundació "la Caixa" impulsa amb l’Ajuntament de Tàrrega i Creu Roja una marató per afrontar la soledat en la gent gran

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

La plaça Major de la capital de l’Urgell es converteix en un espai de debat i visibilització del fenomen de la soledat per a tots els públics on el psicòleg Feliciano Villar aborda el tema de les relacions afectives i la soledat. A més, al voltant d'aquesta temàtica es fan activitats com una caminada popular o una activitat de punt i macramé que ha de servir per teixir relacions entre els participants. Així mateix, s’ofereix la possibilitat que tota la ciutadania s’impliqui demanant-los què poden fer les persones contra la soledat.

Aquesta marató de paraules, sota el lema «Una paraula per canviar-ho tot», es duu a terme a les set ciutats catalanes on es desplega el programa Sempre Acompanyats i, parteix de la convicció que el primer pas per fer front a la soledat és parlar i compartir sentiments i emocions, així com conscienciar la població sobre els seus efectes per afavorir l’apoderament de la gent gran.

Des del 2013, el programa Sempre Acompanyats de la Fundació "la Caixa" aborda la soledat des de la prevenció i la intervenció, a través d’una metodologia innovadora, amb la col·laboració de l’entorn comunitari i les administracions públiques. A Tàrrega, s’han atès 75 persones des de l’inici d’aquest any, gràcies a la implicació de 20 entitats i 18 voluntaris.

La maratò està impulsada per La Fundació "la Caixa" amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega i la Creu Roja.