La Granja d’Escarp organitza la 12a Marxa senderista solidària del Baix Segre en favor d’AREMI i Down Lleida

Enguany es reprendrà la Marxa senderista solidària del Baix Segre, assolint la seva dotzena edició. L’organització proposa per aquesta edició quatre rutes, una de les quals, la més curta, serà gratuïta per a les persones amb mobilitat reduïda i acompanyants. Les quatre propostes permetran als participants triar la ruta que més s'ajusti al seu nivell i condició física. També s’espera superar els 500 inscrits d’anteriors edicions. Ara com ara, ja hi ha inscrites més de 200 persones.

La ruta més curta serà la de Les Cales, de 3,20 km. També hi haurà la ruta blava, anomenada La Punteta Roja, de 10 km; la ruta roja, anomenada Els Corrals, de 17 km, i la ruta negra, la més llarga, de 24 km, anomenada La Vallfera, amb 660 metres de desnivell acumulat. El tret de sortida de les rutes serà a les 8.30 hores, excepte la blanca, que es farà a les 10.30 hores. Precisament, la ruta blanca és accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

La Marxa senderista està dissenyada per tal que tothom pugui gaudir d’un dia d’esport i natura, sigui quina sigui la seva condició física. Plantejada des de fa anys com una activitat sostenible de preservació del medi natural, tothom pot triar la seva ruta i, al seu ritme, fer-la caminant o corrent. Hi haurà cinc avituallaments distribuïts per les tres rutes, cada 5 o 6 quilòmetres, i la possibilitat de fer un esmorzar previ a la participació, a més del que hi haurà a l’arribada.

La sortida es farà a la plaça Nova, davant del local social de la Granja d’Escarp, i com en anteriors edicions hi haurà servei de ludoteca. La marxa formarà part del circuit de Marxes Saludables de Ponent, no té caràcter competitiu i està oberta a tothom.

Igualment, i tal com ja ha passat en anteriors edicions, l’organització destinarà un euro de cada inscripció en col·laborar, a parts iguals, en els projectes de les associacions AREMI i Down Lleida. Les inscripcions es poden fer aquí, i es pot consultar més informació.