Cinc detinguts per cultivar més de 3.000 plantes de marihuana a l'entorn del pantà de Camarasa

Text: Redacció / Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut cinc homes d'entre 23 i 40 anys i nacionalitat albanesa, acusats d'un delicte contra la salut pública per cultiu i elaboració de drogues com a presumptes responsables d'una plantació de marihuana amagada i de difícil accés a l'entorn del pantà de Camarasa i a prop del nucli de Fontllonga.

L'arrest va tenir lloc ahir dilluns quan es van decomissar unes 3.200 plantes amb un pes superior a 1.800 kg. En l'operatiu hi van participar prop d'una quinzena d'efectius, a més d'altres del Grup d'Especialistes en Activitats Subaquàtiques procedents de Barcelona i els Agents Rurals.

Per tal de recuperar les plantes, els agents van haver de pujar en unes llanxes ja que havien de travessar el pantà.

En un comunicat, la Guàrdia Civil ha explicat que la infraestructura muntada mostrava "el nivell de professionalitat dels detinguts, que portaven mesos vivint en tres tendes de campanya instal·lades al costat del lloc, on havien realitzat la plantació, amb la finalitat de vigilar i custodiar el cultiu". Tenien també eines per al cultiu, així com abonaments i insecticides, generadors elèctrics i un equip complet de bombes i mànegues, amb les que captaven aigua de l'embassament.