La JEC dicta la retirada de l'escó a Pau Juvillà

Pla curt del secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà (CUP), al costat de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en roda de premsa el 16 de desembre del 2021 (horitzontal)
photo_camera Pla curt del secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà (CUP), al costat de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en roda de premsa el 16 de desembre del 2021 (horitzontal)

Foto: ACN.

La Junta electoral Central (JEC) ha rebutjat les al·legacions del Parlament en defensa de l'acta del diputat de la CUP i secretari Tercer de la Mesa Pau Juvillà, condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), sense sentència ferma, a sis mesos d'inhabilitació per negar-se a retirar els llaços grocs del seu despatx de La Paeria.

L'òrgan electoral ha acordat "deixar sense efecte" el seu escó adduint que es donen les circumstàncies que permeten aplicar-li una inelegibilitat sobrevinguda. La JEC actua d'aquesta manera en la direcció que li reclamaven els escrits presentats per Vox, Cs i PPC que sol·licitaven que ordenés la retirada de l'acta.

Al seu escrit, la JEC considera que el delicte de desobediència pel que ha estat condemnat Juvillà "està inclòs" al catàleg de delictes del Codi Penal contra l'Administració Pública. Per tant "s'ha d'entendre que incorre en el supòsit d'inelegibilitat previst a l'article 6.2 b) de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG)".

Per aquest motiu acorda "deixar sense efecte la credencial de diputat" de Juvillà i comunicar aquesta decisió al mateix Juvillà, al Parlament de Catalunya i a les formacions polítiques que han reclamat que perdi la condició de diputat: Vox, Cs i PP.