La Marxa Senderista del Baix Segre aplega 500 participants en la seva edició més solidària

Foto: La Granja d'Escarp.

La Marxa Senderista Solidària del Baix Segre-De l’Aiguabarreig a Montmaneu ha celebrat aquest diumenge la seva 12a edició, que suposava el retorn després que en els dos anys anteriors no s’hagués pogut celebrar arran de la pandèmia. La jornada ha estat organitzada per l’Ajuntament de La Granja d’Escarp i ha aplegat 500 participants.

Aquesta cita, malgrat el parèntesi obligat dels anys 2020 i 2021, és ja tot un clàssic en el calendari senderista de les terres de Ponent i del calendari de Marxa.cat, el circuit de marxes saludables de Ponent, del qual en forma part.

La Marxa Senderista del Baix Segre també ha un caire solidari, atès que 1 € de cada inscripció s’ha tornat a destinar a col·laborar, a parts iguals, en els projectes de dues entitats locals, Aremi i Down Lleida.

Per tal que tothom trobés la ruta més adequada per a les seves condicions i aptituds, els inscrits han pogut escollir entre quatre recorreguts que anaven des dels 3 fins als 24 kilòmetres, la més curta de les quals era gratuïta per a les persones amb mobilitat reduïda i acompanyants. A més, l’organització ha tornat a oferir el servei de ludoteca durant tot el matí, tot agraint molt especialment la tasca dels voluntaris/es.

Entrant en més detalls en les rutes, la més curta ha estat la blanca, anomenada Les Cales, de 3,20 kilòmetres i accessible per a persones amb mobilitat reduïda. La ruta blava, anomenada La Punteta Roja, tenia 10 kilòmetres; la ruta roja, anomenada Els Corrals, en tenia 17; i la ruta negra, la més llarga, s’anomenava La Vallfera, era de 24 kilòmetres i tenia 660 metres de desnivell acumulat. El tret de sortida de les rutes s’ha donat a les 8.30 hores, excepte per a la ruta blanca, que s’ha posat en marxa a 10.30 hores. Totes les rutes han arrancat des de la plaça Nova, davant del local social de La Granja d’Escarp.