La Molina i Boí Taüll acolliran els finals d'etapa de muntanya de la Volta Ciclista a Catalunya 2022

Foto: Arxiu Volta.

Torna la històrica Volta Ciclista a Catalunya, del 21 al 27 de març de 2022, que enguany arriba a la seva edició número 101. Es tracta d'un espectacle esportiu i visual on en aquesta edició, les estacions de muntanya de La Molina i Boí Taüll, gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acolliran el final de dues etapes.

La Volta en la seva etapa per l’alta muntanya es trasllada aquest any a La Molina i Boí Taüll, que agafen el relleu de les estacions de Vallter i Port Ainé, que van ser dos punts d’arribada al passat certamen.

El final de la tercera etapa de la Volta 2022 es disputarà a La Molina dimecres 23 de març. Aquesta estació ja ha estat port de la prova en els últims temps i enguany, torna a repetir efemèride. Amb tres ports de primera categoria en els seus 161,1 quilòmetres de recorregut, aquesta etapa serà decisiva per a la classificació final.

Dijous 24, se celebrarà la quarta etapa i serà el torn de l’estació de l’Alta Ribagorça, que torna a acollir una final de la Volta després de 20 anys. Amb 166,7 quilòmetres, aquest recorregut comptarà també amb tres ports d’alt nivell. En totes dues jornades, la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, i els alcaldes d’Alp i la Vall de Boí, Carles Adserà i Sònia Bruguera, respectivament, faran l’entrega de premis a la finalització de cada etapa.

Amb l’acollida de les etapes de la Volta, Ferrocarrils revalida l'aposta pel foment de l’esport de competició i contribueix al posicionament del Pirineu català com a destinació ciclista d’àmbit internacional.