La Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror, Galacticat, inaugura demà un cap de setmana de cinema als carrer de Tàrrega

Redacció | Foto: Ramon Sanmartin

El Galacticat inaugura demà divendres un cap de setmana de cinema a l’Avinguda Catalunya que es convertirà en una gran sala de cinema. A les dues sales dels Cinemes Majèstic s’hi sumaran dues pantalles exteriors que faran la funció de dues sales més i on es projectaran curtmetratges gratuïts, amb possibilitat de sopar-hi o fer-hi una copa. D’aquesta manera aquesta artèria principal de Tàrrega pren el relleu als altres espais on des del passat dilluns i fins avui s’hi projecten curtmetratges: la terrassa de l’Ateneu i a la Plaça dels Àlbers (novetat d’enguany).

A la mateixa avinguda, demà divendres al vespre i dissabte a la tarda també hi tindrà lloc l’activitat paral·lela GalacticGames amb videojocs relacionats amb el terror i la fantasia organitzada conjuntament amb l'Associació Ragnarok. Resident Evil, Silent Hill o Dark Souls seran algun dels jocs amb la modalitat speedrun, que consisteix a superar el videojoc amb el mínim temps possible.

El certamen, impulsat per l’associació Galacticat en col·laboració amb l’Ajuntament de Tàrrega mostrarà al llarg d’una setmana 75 curtmetratges, 23 llargmetratges de més d'una vintena de països diferents. A banda, també s’hi projecten pel·lícules clàssiques relacionades amb el món de la bruixeria, leitmotiv d’enguany, i tres obres provinents de la República Txeca.

Aquesta és una edició amb molta representació estrangera, ja que s'hi projecten films com Annular Eclipse, un llarg de ciència-ficció rodat a la Xina; Tundra, un curtmetratge provinent de Cuba o Bestia, una peça d'animació que explora el terror viscut durant la dictadura a Chile i que va formar part de la programació del prestigiós festival de Sundance i va ser candidata als Oscars.

A més, la selecció oficial del Galacticat compta amb una àmplia presència femenina, amb directores com la canadenca Sonia Suvagau, creadora del film Unidentified Female Object, o la uruguaiana Marcela Matta, directora de Muerto en Gloria present al Galacticat, on realitzarà demà divendres a les 19.00 h una sessió de preguntes i respostes amb el públic del festival als Cinemes Majèstic.

En aquesta novena edició i dins de la Secció Clàssics hi ha films coneguts pel gran públic com són La Bruja Novata (1971) o Conan el Bàrbar (1982), però també rareses com la italiana La maschera del demonio (1960) i la sueca Häxan - La brujería a través de los tiempos (1922), la qual compleix un segle des de la seva estrena.