La nova companyia Eix Creatiu presenta el seu primer espectacle: “A tentipotenti”

Foto: Eix Creatiu.

Les comarques lleidatanes tenen una nova companyia d’arts escèniques, Eix Creatiu, la qual neix de la unió de Fadunito, experts i amb una amplíssima trajectòria en teatre de carrer, i OA2 Produccions, dedicats a la creació i producció d’esdeveniments musicals.

El primer muntatge d’aquesta nova formació és l’espectacle titulat “A tentipotenti”, una ambiciosa producció de carrer de gran format i destinada al públic familiar.

L’espectacle gira al voltant de la sostenibilitat i té un marcat missatge ecologista, en el qual, la companyia amb seu a Cervera, vol alertar sobre l’excés de plàstics que acaben fent del mar un contenidor. Una problemàtica greu que malmet els oceans i la fauna que hi habita.

Segons explica la nova companyia, “A tentipotenti” sorgeix a partir d'una xerrada i de la reflexió sobre l’ús abusiu de les coses materials que tenen els nostres fills. I sobretot, de la poca durabilitat que tenen i amb la pregunta, on van a parar? “A tentipotenti” significa: “fins a no poder més”, “en excés”.

Per explicar i reflexionar al voltant d’aquesta situació, Eix Creatiu compta amb un equip de 17 artistes, entre actors i músics. Un espectacle de grans dimensions, plenament visual i amb música en directe.

Tal com comenta Ferran Orobitg, un dels responsables de l’espectacle, “A tenitipotenti” és una producció “d’arts de carrer de gran format, on es treballaran les escenes híbrides i noves dramatúrgies, ja que hi entrarà teatre visual i d’objectes, màscara, arts plàstiques i música en directe, feta per una orquestra de música clàssica”.

Sota l’autoria del mateix Orobitg, creador de diversos espectacles de Fadunito, una vegada més s’ha volgut parlar “d’una manera teatral, d’un tema de gran impacte actual, i sobretot de gran impacte per al futur dels nostres fills i filles”.

Aquesta nova producció s’estrenarà el divendres, 27 de maig, a les 22 hores a les Borges Blanques.