La Paeria de Balaguer inicia les obres de revegetació de l'avinguda dels Països Catalans

Foto: Paeria de Balaguer

La Paeria de Balaguer ha iniciat aquest dilluns les obres de revegetació de l'avinguda dels Països Catalans, una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius del 2019. Així ho ha confirmat a Ràdio Balaguer el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal. El projecte compta amb un pressupost de 38.573 euros.

El paer també ha parlat de la resta de propostes de les dues primeres edicions dels pressupostos, algunes de les quals ja estan a punt de poder-se licitar com la pista multiesportiva a la zona del col·legi Mont-roig. Així mateix, segons Vidal, ja està enllestit l'estudi energètic previ al projecte per instal·lar plaques fotovoltaiques al pavelló Inpacsa. Durant aquest mes està previst que comenci la instal·lació de noves papereres en diferents punts de la ciutat.

Pel que fa al projecte de revegetació de l'avinguda, tot i que el projecte inicial contemplava actuar en tot el carrer plantant arbres allà on no n'hi ha; "finalment es va decidir agrupar la plantació en trams i executar el projecte de revegetació per fases amb la qual cosa s'aconsegueix que cada fase quedi plena completament". Ho ha explicat el paer d'Obres i Urbanisme, Gerard Torres, que també assenyala que en aquesta primera fase s'actuarà en el tram comprès entre la plaça Pau Casas i l'estació d'autobusos.

La tipologia d'arbre que es plantarà serà totalment diferent dels actuals "perquè no s'ha adequat correctament a la climatologia de la ciutat, fet que ha frenat el seu procés de creixement i tampoc el  procés d'arrelament ha estat l'adequat". Ho destaca el mateix Torres, que també detalla que, assessorats pels serveis tècnics de Medi de la Paeria, s'ha decidit plantar 68 freixes. Assenyala que amb aquesta espècie es volen evitar els problemes d'aixecament que han patit algunes voreres on hi ha plantats altres tipus d'arbres.

El projecte de revegetació ha començat aquest dilluns amb una mica de retard, ja que el primer concurs per a la licitació va quedar desert. L'empresa que va guanyar el concurs no va poder acabar subministrant els arbres amb els diàmetres que requeria la Paeria en les bases.

Pel que fa a les obres de l'arranjament de la vorera del Molí de l'Esquerrà, l'altre projecte guanyador, ja es van executar l'any passat.