La Paeria de Cervera impulsa la creació d'una cooperativa de serveis a la llar i cures

Foto: Àngel A. Sagrera

A la capital de la Segarra s'està posant en marxa un projecte per a la creació d'una cooperativa sense ànim de lucre que pugui oferir serveis d'atenció i de cura a les persones i a les llars del municipi. Els principals impulsors en són la Regidoria de Polítiques Feministes i LGTBI+ de la Paeria de Cervera, amb el suport i assessorament de Ponent Coopera.

L'objectiu de la cooperativa és garantir drets laborals i condicions a moltes de les dones que actualment ja realitzen aquesta tasca, però que es veuen obligades a fer-ho sota l'economia submergida i sense cobertura legal. A més, l'objectiu també és garantir a les persones grans o dependents una atenció professional i personalitzada de les seves necessitats.

Segons la regidora de Polítiques Feministes, Mireia Brandon, "la cooperativa es vol impulsar per garantir l'assistència social i sanitària de les persones grans al seu domicili, intentant allargar al màxim possible l'estada al seu domicili i, alhora, donar oportunitats a totes aquelles persones que tenen dificultats per accedir al mercat laboral".

El projecte es troba en un moment inicial de recollida de necessitats, prioritats i de persones interessades per avançar en una possible base de dades que avalarà la necessitat de tirar endavant la iniciativa.

Des de la Paeria s'està difonent un formulari d'inscripció per la generació de la base de dades. Totes les persones interessades poden omplir-lo aquí.