La Passió de Cervera clou la temporada amb èxit

Foto: La Passió de Cervera.

Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, aquest 2022 ha suposat el retorn de les representacions de La Passió de Cervera. 

En total, han estat 6 funcions al Gran Teatre de La Passió: una per setmana del 27 de març al 30 d’abril. Cada una de les funcions, ha aconseguit congregar un gran nombre de públic procedent de diversos punts de Catalunya que ha suposat l’assistència final de milers d’espectadors al llarg d’aquesta temporada.

Un repte superat ha estat el de recuperar el nombrós equip organitzatiu i artístic que requereix un espectacle d’aquestes dimensions. Més de 300 persones han format part d’aquest gran elenc amb el desafiament afegit de renovar les sinergies de treball després d’aquesta llarga aturada.

Enguany, també s’han presentat diverses novetats. A escala escenogràfica, s’han estrenat diferents elements elaborats per l'equip artístic i que han atorgat més vistositat a les escenes d'Herodes i Pilats.

En l'àmbit textual també s’han implementat millores amb canvis a diferents parts del text per fer les representacions més reduïdes en durada de forma global i també donar més fluïdesa als diferents quadres.

D’aquesta manera, segons l’equip de La Passió de Cervera, “les funcions s’han ajustat a les noves formes de veure cultura al segle XXI, on el públic agraeix el dinamisme”. Així, la representació “es va adaptant a aquests nous llenguatges per tal d'apropar-nos cada vegada més al tarannà de l'educació i l'expressió dels valors moderns”.

Unes noves representacions de La Passió que també han tingut l’al·licient de comptar amb una coral i dansa en directe i amb un dels escenaris més grans de Catalunya.

La Passió de Cervera és una de les més multitudinàries i antigues de Catalunya, donat que la seva història la remunta a l’any 1477, convertint-se així en la Passió més antiga d’Europa. A més, arriba a mobilitzar a més de 300 persones entre equip artístic i tècnic.