La Policia Local de Tàrrega i els Mossos d’Esquadra intensifiquen la vigilància per evitar furts a la via pública

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega.

La Policia Local de Tàrrega i el cos de Mossos d’Esquadra han intensificat els controls i la presència de patrulles de paisà en espais públics per evitar que la ciutadania sigui víctima de furts. D’un temps ençà s’ha detectat un augment de robatoris, sobretot a persones d’edat avançada, a tota la província de Lleida. Per aquest motiu, a banda d’incrementar la vigilància, la policia també fa una crida a tothom perquè estigui alerta i extremi la precaució quan transiti pel carrer i/o se li acostin persones desconegudes.

Segons apunta el cap de la Policia Local de la capital de l’Urgell, Àlex Dalghi, “el que ens preocupa no és tant el nombre de fets delictius d’aquest tipus a la ciutat (un cas cada 2 o 3 setmanes) sinó que afecten les persones més vulnerables”. Davant aquesta situació, els cossos policials demanen a les víctimes que denunciïn els fets tan aviat com sigui possible, ja que “això ens ajudaria a obtenir una descripció més acurada de les persones que actuïn a la zona”. Alhora, el subinspector recomana que si les víctimes tenen sospites que algú intenta furtar-los, elevin el to de veu per tal d’alertar altres persones que estiguin a prop, ja que “en aquesta mena de delictes, els autors no acostumen a fer ús de la força ni de la violència per aconseguir el seu objectiu i, en ser descoberts, desisteixen”.

Mètodes més comuns de furt

Els agents informen que en els darrers quatre o cinc mesos s’ha produït un repunt dels furts a persones grans a tota la província de Lleida emprant, sobretot, els mètodes la sembra i el Teletubbie. En el primer cas, a la sortida del supermercat, els autors aprofiten el moment de dipositar la compra al maleter del vehicle per llençar monedes a terra i, mentre una persona ajuda la víctima del furt a recollir-les, una altra aprofita per sostreure-li el moneder o la bossa de mà, que en moltes ocasions s’acostuma a deixar a l’interior del vehicle.

Mentre que el cas del mètode del Teletubbie, els autors s’acosten a les víctimes, habitualment homes o dones d’edat avançada, i les enganyen fent-les creure que les coneixen o que coneixen un familiar seu i, tot seguit, els agafen les mans, els fan dos petons o les abracen per robar-los les joies, el rellotge o la cartera. La Policia Local i els Mossos avisen que sovint les autores són dones, ben educades i ben vestides.