La pols sahariana comença a tenyir de marró la neu del Pirineu

Foto: Marta Lluvich (ACN).

L'episodi de pols sahariana que va començar a arribar al sud-est peninsular procedent del nord d'Àfrica ja es va notar ahir dimarts a la neu del Pirineu, i que en alguns punts ha quedat tenyida de marró.

Malgrat no hi ha hagut precipitació, les partícules de sorra en suspensió han quedat dipositades damunt la neu deixant-la amb una tonalitat vermellosa semblant al merengue. L'afectació es nota sobretot al voltant dels 2.600 metres d'altitud i això fa que a partir dels 3.000 metres es dibuixi una línia divisòria entre neu blanca i marró. A Catalunya, aquest fenomen s'ha pogut apreciar, sobretot, al nord-oest de la serralada, entre el Pallars Sobirà i la Val d'Aran.

Al gener de l'any passat ja va tenir lloc un episodi similar amb pols sahariana que va embrutar la neu dels Pirineus. En aquella ocasió, a més a més, hi va haver precipitació. L'episodi actual està previst que s'allargui també durant el dia d'avui, acompanyat d'una pujada de les temperatures que perjudica les condicions de l'esquí a les estacions afectades.