La preestrena d'Alcarràs' es vol convertir en un homenatge a la pagesia en uns moments complicats per les gelades

Oriol Bosch (ACN). Foto: Diputació de Lleida.

La Llotja de Lleida acollirà el 26 d'abril la preestrena de la pel·lícula 'Alcarràs', de Carla Simón, guanyadora de l'Os d'Or a la Berlinale.

La Diputació i la Paeria estan dissenyant l'acte com un gran homenatge a la pagesia de Ponent, especialment afectada fa tan sols una setmana per unes importants gelades que han malmès unes 50.000 hectàrees de fruita.

Fonts de l'organització han explicat a l'ACN que la preestrena comptarà amb un miler de persones de públic. Hi haurà catifa verda en comptes de vermella, i també es farà un tast de productes de proximitat.

L'acte començarà a les sis de la tarda i es desenvoluparà a la plaça que hi ha al davant de l'accés a la Llotja de Lleida. Allí s'hi desplegarà la catifa verda i també s'hi instal·laran diverses parades amb productes de proximitat.

A Berlín i al Festival de Màlaga el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida va facilitar una edició limitada de melmelada de préssec. En aquesta ocasió, s'ampliarà la gamma de productes de la terra i per fer-ho possible es col·laborarà activament amb les denominacions d'origen i indicacions geogràfiques protegides de les comarques de Ponent.

A la preestrena s'hi preveu presència de les principals autoritats de Catalunya, amb el president Pere Aragonès al capdavant, i també les institucions lleidatanes. El passi comptarà amb la directora Carla Simón i la pràctica totalitat de l'equip de rodatge i actors i actrius, tots ells veïns de les comarques de Ponent.

I és que si bé la pel·lícula porta el nom d'un municipi concret de les comarques de Ponent, Alcarràs, van ser diverses les poblacions on es van rodar escenes. Entre les més destacades hi ha Aitona, Bellvís, Fraga, Soses, Massalcoreig, Seròs, Sucs i Lleida.

En total es va comptar amb la col·laboració de fins a 24 municipis més de les comarques del Segrià, el Pla d'Urgell, la Noguera i la Franja de Ponent. El rodatge es va fer l'estiu passat, en plena campanya de la fruita.