La primera edició de la festa del Posa’t la Gorra a Torregrossa reuneix 300 persones

Foto: AFANOC.

Torregrossa va viure aquest diumenge la primera edició del Posa’t la Gorra!, la festa més simbòlica de l’Associació de Nens amb Càncer. Organitzada per l’AFANOC Lleida, l’Ajuntament de Torregrossa i l’Assorgerrot, l’esdeveniment va reunir unes 300 persones que s’han solidaritzat amb els infants i adolescents amb càncer i les seves famílies.

La jornada va començara primera hora del matí amb una caminada pels carrers i els voltants de la localitat. Un cop finalitzada la ruta, es va iniciar als Jardins de Torregrossa una festa en la qual un adolescent de l’AFANOC que ha viscut el càncer infantil en primera persona va llegir el manifest, acompanyat per la presidenta de l’AFANOC i per autoritats.

Durant la festa, amenitzada pels grallers Els Descordats i la batukada dels Borjuts, els assistents van poder gaudir d’un esmorzar solidari, animació infantil amb Danses Esbojarrades, festa de l’escuma i un sorteig solidari que va posar el punt final a la jornada festiva.

Els fons recaptats gràcies a les inscripcions, la venda de marxandatge i de tires del sorteig es destinaran a millorar la qualitat de vida de les famílies durant la seva estada als hospitals de referència; i també quan retornen al territori a través del suport psicosocial a les seus de Barcelona, Lleida i Tarragona. Per l’altra, mantenint La Casa dels Xuklis, el recurs temporal que l’AFANOC ofereix des de fa 10 anys a les famílies que s’han de desplaça perquè els seus fills rebin tractament a Barcelona.