La Regió Sanitària Lleida habilita novament punts de vacunació on s'hi podrà imprimir el certificat

Pla mitjà d'una infermera administrant la vacuna a dona al CAP Rio de Janeiro de Barcelona. Imatge del 25 d'octubre del 2021 (Horitzontal)
photo_camera Pla mitjà d'una infermera administrant la vacuna a dona al CAP Rio de Janeiro de Barcelona. Imatge del 25 d'octubre del 2021 (Horitzontal)

Foto: ACN

La Regió Sanitària Lleida posarà en marxa de nou punts de vacunació poblacionals al territori amb l’objectiu de donar suport a l’atenció primària en l’administració de la vacuna contra la covid-19. Amb més d’un 82% de la població major de 12 anys ja amb la pauta completa, l’estratègia se centra ara en l’administració de la dosi de reforç als grups més vulnerables i amb més risc d’exposició al virus.

Des d’aquests punts, es vacunarà majoritàriament amb cita prèvia. El fet que la població hi acudeixi amb hora programada agilitzarà el tràmit d’acollida i ajudarà els professionals a treballar de forma més ordenada.

A més, en aquests espais, es podran imprimir el certificat covid les persones que tinguin dificultats per descarregar-se’l digitalment.

A Lleida ciutat, on ahir va finalitzar la vacunació al Pavelló Onze de Setembre, el nou punt,  que durà per nom Espai Salut, començarà a funcionar el 9 de desembre, a l’avinguda de les Garrigues 21, a l’encreuament amb els carrers Comte de Vinatesa i Riu Ter. En aquest centre, on també es faran les PCR de l’àmbit escolar de la ciutat, es vacunarà amb cita prèvia de dilluns a divendres de 9 h a 19 h.

A partir d’aquesta tarda, Tàrrega compta també amb un punt de vacunació programada a l’Espai Mercat (plaça de les Nacions sense Estat). S’hi administrarà el vaccí de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h i de 16 h a 19 h. Per la seva banda, les Escoles Velles d’Alcarràs (C. del Doctor Castells, 11) reobriran com a punt de vacunació demà, 2 de desembre. A més a més, a Mollerussa també s’obrirà un nou punt de vacunació poblacional en un espai i una data encara per determinar.

En aquests punts se citaran bàsicament les persones que han de rebre la dosi addicional, tot i que també s’hi podrà vacunar la població que no ha rebut cap vacuna. Això permetrà descongestionar els CAP, que continuaran administrant vacunes de la covid-19, vacunes de la grip i recuperant la seva activitat habitual, i l’equip mòbil de vacunació es desplaçarà a punts concrets del territori. Es pot demanar cita a través d'aquest enllaç.